Αλλάξτε τις συνήθειες περιποίησης του προσώπου σας για δέρμα χωρίς ατέλειες!

Θέλετε να αποκτήσετε νέες, καλύτερες συνήθειες περιποίησης του δέρματος σας; Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σταματήσετε όλες τις παλιές, κακές σας συνήθειες. Κάνουμε πολλά λάθη καθημερινά χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Το να καταλαβαίνουμε τα λάθη μας είναι το πρώτο βήμα προς το αψεγάδιαστο δέρμα. Δείτε τι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ για να έχετε ένα ονειρεμένο δέρμα προσώπου!

Καθημερινά λάθη περιποίησης δέρματος

  1. Καθαρίζετε το πρόσωπο με λάθος τρόπο και όχι αρκετά προσεκτικά – ο καθαρισμός που κάνετε είναι συχνά βιαστικός, αγνοείτε το στάδιο του μασάζ, ενώ το κάνετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε, αφαιρώντας απλά το μακιγιάζ και δυστυχώς δεν ξεπλένετε καν το νερό μισελέρ.
  2. Χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού που αφυδατώνουν – το λιπαρό δέρμα τα μισεί, πόσο μάλλον το ευαίσθητο, το ξηρό και το δέρμα με κοκκινίλες. Αντί για τζελ που αφυδατώνουν το δέρμα, επιλέξτε μια ήπια μους που προσφέρει ενυδάτωση, θρέφει και καταπραΰνει το δέρμα.
  3. Δεν χρησιμοποιείτε τόνερ – μεγάλο λάθος, καθώς το τόνερ είναι ένα από τα πιο σημαντικά στην περιποίηση του δέρματός σας! Εξισορροπεί το pH, απαλύνει, αφαιρεί τους ρύπους που ενδέχεται να έχουν απομείνει μετά την αφαίρεση του μακιγιάζ, χαρίζει έξτρα απορροφητικότητα στο δέρμα και το ενυδατώνει.
  4. Δεν χρησιμοποιείτε συχνά σκραμπ – συσσωρεύονται τα νεκρά κύτταρα, το σμήγμα και οι ρύποι στο δέρμα, το οποίο δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον για μαύρα στίγματα και άλλες ατέλειες.
  5. Δεν χρησιμοποιείτε αντηλιακό – η ακτινοβολία UV είναι βλαβερή για το δέρμα όλο το χρόνο. Φτάνει στο δέρμα ακόμη και μέσω παραθύρων ή ρούχων. Η επιδερμίδα του προσώπου χρειάζεται αντηλιακή προστασία, ειδικά αν χρησιμοποιείτε ρετινόλη.
  6. Χρησιμοποιείτε τα ίδια προϊόντα περιποίησης όλο το χρόνο – κάθε σεζόν έχει τους δικούς της κανόνες και γι ‘αυτό το λόγο το δέρμα χρειάζεται προσαρμοσμένη περιποίηση, με στόχο κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών και τη διασφάλιση της κατάλληλης προστασίας.
  7. Δεν διαβάζετε τη λίστα συστατικών (INCI) των προϊόντων – η καλύτερη συμβουλή που έχω να σας δώσω για τη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας, είναι να διαβάζετε τη λίστα των συστατικών των προϊόντων. Η γνώση των συστατικών που περιέχουν οι κρέμες ή άλλα προϊόντα, θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα καλύτερα και ασφαλέστερα καλλυντικά, με φυσικά συστατικά και με εκπληκτικά οφέλη για το δέρμα. Διαβάζοντας τη λίστα συστατικών INCI, μπορείτε να αποφύγετε τα PEGs, τα μικροπλαστικά, τις σιλικόνες και τις αλκοόλες.
  8. Δεν τοποθετείτε με σωστή σειρά τα προϊόντα – με αυτόν τον τρόπο μειώνετε την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των καλλυντικών, ενώ αντί να βελτιώνετε το δέρμα, το χειροτερεύετε.
  9. Δεν πλένετε τα χέρια σας πριν τον καθαρισμό ή την τοποθέτηση προϊόντων στο πρόσωπο – αυτό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη. Με αυτόν τον τρόπο μεταφέρετε βακτήρια στο πρόσωπό σας, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε σοβαρή λοίμωξη.
  10. Χρησιμοποιείτε την ίδια πετσέτα για σκούπισμα προσώπου και χεριών – έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με τα βρώμικα χέρια. Τα βακτήρια ενδέχεται να αναπτυχθούν σε μια πετσέτα, λόγω της υγρασίας. Γι’ αυτόν τον λόγο οι χάρτινες πετσέτες, μιας χρήσης, είναι η καλύτερη επιλογή για το σκούπισμα του προσώπου.

Η παραπάνω λίστα συγκεντρώνει τα πιο συνηθισμένα λάθη στην περιποίηση του δέρματος. Βεβαιωθείτε ότι δεν τα κάνετε! Αλλάξτε τις συνήθειες σας και θα δείτε μεγάλη βελτίωση σχετικά γρήγορα στο δέρμα σας και στην κατάστασή του. Να έχετε ένα υπέροχο… δέρμα!