Αργανέλαιο στην περιποίηση του δέρματος: Λόγοι που πρέπει να το χρησιμοποιείτε

Μόνο μια σταγόνα αργανέλαιο μπορεί να σας προσφέρει περισσότερα από μια κρέμα προσώπου. Είναι ένα φυσικό καλλυντικό κατάλληλο για όλους, ακόμη και για ευαίσθητους τύπους δέρματος με τάσεις ακμής. Έχει αντηλιακή προστασία και προστατεύει το πρόσωπο από τις ελεύθερες ρίζες. Εκτός από όλα αυτά, το γνήσιο μαροκινό έλαιο διατηρεί την ενυδάτωση, αναζωογονεί και ομορφαίνει το δέρμα. Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά της περιποίησης του δέρματος με αργκάν!

Το αργανέλαιο έφτασε σε μας από το Μαρόκο, όπου τα ενδημικά είδη των δέντρων αργκάν (Argania Spinosa) μεγαλώνουν εδώ και αιώνες. Οι σπόροι τους είναι γνωστοί ως πλούσια πηγή λαδιού. Λόγω της χρονοβόρας και αρκετά δαπανηρής διαδικασίας επεξεργασίας τους, αυτή η φυσική ουσία έχει δύο ψευδώνυμα: το πιο ακριβό έλαιο του κόσμου ή ο υγρός χρυσός του Μαρόκο.

Ωστόσο, εάν δοκιμάσετε το αργανέλαιο στη ρουτίνα ομορφιάς σας ακόμα και μία φορά, σίγουρα θα εκτιμήσετε την προσπάθεια συλλογής του. Κάθε σταγόνα του χρυσού λαδιού περιλαμβάνει μια σειρά από θρεπτικά συστατικά που το δέρμα μας χρειάζεται για να παραμείνει όμορφο και νεανικό. Γνωρίζετε όλα τα μυστικά που κρύβονται στους σπόρους του αργκάν;

Καλλωπιστικές ιδιότητες του αργανέλαιου

Όταν αναφερόμαστε στο αργανέλαιο ως υγρός χρυσός, δεν εννοούμε μόνο το κόστος του, αλλά και τις πολύτιμες ικανότητες βελτίωσης της εμφάνισης μας. Έχει αποδειχθεί ότι το αργανέλαιο διαθέτει εξαιρετικές φαρμακευτικές και βελτιωτικές ιδιότητες που οφείλονται, κυρίως, στην ιδανική ισορροπία των λιπαρών οξέων: ωμέγα-3, ωμέγα-6 και ωμέγα-9. Κάθε σταγόνα αργανέλαιο προσφέρει μια εντυπωσιακή ποσότητα EFAs, βιταμίνης Ε, φυτικών στερόλων, σαπωνινών και σκουαλενίου. Πρόκειται για μια μοναδική σύνθεση βασικών θρεπτικών συστατικών, ζωτικής σημασίας για το δέρμα μας, τα οποία δεν εντοπίζονται σε άλλα φυσικά έλαια.

Η χρήση του αργανέλαιου στην καθημερινή σας ρουτίνα είναι σίγουρα καλή ιδέα, όχι επειδή αυτή η ουσία περιέχει όλα τα προαναφερθέντα θρεπτικά συστατικά, αλλά επειδή το αργανέλαιο χρησιμοποιεί συστατικά που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, βελτιώνει την αναζωογόνηση του δέρματος και το προστατεύει. Επιπλέον, το αργανέλαιο είναι ένα ενυδατικό που αποτρέπει την απώλεια υγρασίας και είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, λειτουργώντας με υψηλή αποτελεσματικότητα ως φυσικό προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας.

Αργανέλαιο στην περιποίηση του προσώπου

Αξίζει να χρησιμοποιήσετε αργανέλαιο για να βελτιώσετε το δέρμα του προσώπου; Η πρακτική δείχνει ότι το αργανέλαιο έχει καλύτερα αποτελέσματα από τα συνηθισμένα καλλυντικά των φαρμακείων. Όχι μόνο το αργανέλαιο είναι ήπιο για το δέρμα, αλλά προσφέρει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα και αυτός είναι ο λόγος που πολλές γυναίκες επιθυμούν το αργανέλαιο, για να βελτιώσουν το δέρμα του προσώπου τους, ενώ το θεωρούν υποκατάστατο προϊόντων περιποίησης που χρησιμοποιούν καθημερινά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αργανέλαιο. Για παράδειγμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως:

  • αντικατάσταση της κρέμας προσώπου
  • λειαντική βάση μακιγιάζ
  • αφαίρεση μακιγιάζ
  • συστατικό για μείγμα OCM (προϊόν ντεμακιγιάζ με λάδια)
  • βασικό συστατικό για χειροποίητη μάσκα προσώπου
  • βασικό συστατικό για χειροποίητο σκραμπ προσώπου

Ποιο αργανέλαιο είναι το καλύτερο;

Αργανέλαιο Nanoil

Αναμφίβολα τα καλύτερα αποτελέσματα προσφέρονται από ψυχρής πίεσης, ακατέργαστο και 100% οργανικό αργανέλαιο, όπως το Αργανέλαιο Nanoil. Πρόκειται για ένα φυσικό καλλυντικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια στην καθημερινή περιποίηση του προσώπου, του σώματος, των μαλλιών και των νυχιών. Αυτό το προϊόν περιέχει μόνο αγνό αργανέλαιο (INCI: Έλαιο Σπόρου Argania Spinosa), δεν είναι λιπαρό και το δέρμα το δέχεται ανεξάρτητα από τον τύπο του. Πώς λειτουργεί το φυσικό αργανέλαιο Nanoil; Ποια είναι τα οφέλη του;

  • Αυξάνει τα επίπεδα ενυδάτωσης στο δέρμα.
  • Προστατεύει από τη φωτογήρανση.
  • Βελτιώνει την ανθεκτικότητα του δέρματος και μειώνει τις λεπτές ρυτίδες.
  • Θρέφει, αναζωογονεί και χαρίζει λάμψη.
  • Μειώνει τις δυσμενείς επιπτώσεις της ηλιοθεραπείας.
  • Καθαρίζει εντελώς το δέρμα, απελευθερώνονάς το από τους ρύπους και τη σκόνη.
  • Αναζωογονεί τα μαλλιά και επιταχύνει την ανάπτυξη τους.
  • Ενισχύει τις βλεφαρίδες, τα φρύδια και τα νύχια.
Μάθετε περισσότερα

Αργανέλαιο vs σέρουμ προσώπου

Οι ιδιότητες και τα οφέλη του αργανέλαιου στην περιποίηση του προσώπου (και πολλά άλλα) είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Όταν χρησιμοποιείται συχνά το αργανέλαιο επηρεάζει θετικά το δέρμα και το αναζωογονεί αισθητά. Όλα αυτά μας κάνουν να επιθυμούμε το αργανέλαιο με ανυπομονησία και να το θεωρούμε ως εντατική θεραπεία του δέρματος. Μερικοί συγκρίνουν τα αποτελέσματα με τα σέρουμ: συμπυκνωμένο, που εισχωρεί βαθιά στο δέρμα με εντατική δράση.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σέρουμ σας με αργανέλαιο;

Δεν υπάρχει φυσικό έλαιο με τόσες πολλές θρεπτικές ουσίες να κρύβονται μέσα σε μια σταγόνα του, γι’ αυτό αξίζει να δοκιμάσετε το αργανέλαιο μαζί με ένα σέρουμ προσώπου, καθώς αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσφέρετε στο πρόσωπό σας διπλάσια ποσότητα αποτελεσματικής περιποίησης. Γιατί; Το σέρουμ που χρησιμοποιείτε στο πρόσωπο φτάνει στα βαθύτερα στρώματα και επηρεάζει το δέρμα από το εσωτερικό: ενισχύει τις διαδικασίες αναζωογόνησης των κυττάρων, επανορθώνει και ομορφαίνει. Το αργανέλαιο που εφαρμόζεται λίγα λεπτά μετά το σέρουμ, δημιουργεί μια λεπτή μεμβράνη προστασίας, αποτρέποντας τη διαφυγή όλων των θρεπτικών ουσιών που σας χάρισε το σέρουμ. Τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος διατηρούνται υψηλά για περισσότερο.