Αφαίρεση Μακιγιάζ βήμα προς βήμα. Πώς να το κάνετε σωστά;

Αφαίρεση μακιγιάζ. Ακούγεται εύκολη διαδικασία, ωστόσο μας μας προκαλεί αρκετά προβλήματα. Πώς να αφαιρέσετε την μάσκαρα, χωρίς να βλάψετε τις βλεφαρίδες; Πώς να καθαρίσετε το δέρμα, χωρίς ερεθισμούς; Μην προβληματίζεστε άλλο πια. Διαβάστε παρακάτω πως να αφαιρέσετε το μακιγιάζ βήμα προς βήμα.

Γιατί το ντεμακιγιάζ είναι τόσο σημαντικό; Ποτέ μην το ξεχνάτε, γιατί (αν δεν το κάνετε σωστά):

  • αποτρέπει την απόφραξη των πόρων και των μαύρων στιγμάτων,
  • αποκαθιστά την ισορροπία της όξινης βάσης του δέρματος,
  • διευκολύνει την αναζωογόνηση του δέρματος, ενώ παράλληλα επιδιορθώνονται και οι βλεφαρίδες, κατά τη διάρκεια της νύχτας,
  • περιορίζει τον κίνδυνο ερεθισμού και καταπραύνει το δέρμα,
  • αφαιρεί όλες τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο δέρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τι χρειάζεστε για την αφαίρεση του μακιγιάζ;

Τα καλλυντικά για ντεμακιγιάζ είναι πολλά, για παράδειγμα, υγρό μισελέρ, διφασικό υγρό, προϊόντα με αλκοόλες, κρέμες ή έλαια. Πώς να βρείτε το προϊόν που θα καθαρίζει το δέρμα σας, θα το αναζωογονεί, χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς; Ο τύπος του δέρματος είναι το κλειδί – όσο πιο ξηρό και ευαίσθητο είναι το δέρμα, τόσο πιο ήπια προϊόντα αφαίρεσης μακιγιάζ χρειάζεται.

Το πιο γνωστό είναι το νερό μισελέρ, η φόρμουλα του οποίου βασίζεται στα μικκύλια που αποτελούνται από σωματίδια, τα οποία εγκλωβίζουν τους ρύπους και τους αφαιρούν από το δέρμα, χωρίς να χρειάζεται τρίψιμο. Μια ακόμα καλή επιλογή είναι τα φυσικά έλαια για το ντεμακιγιάζ, τα οποία θα σας βοηθήσουν να ξεφορτωθείτε ακόμα και τα αδιάβροχα καλλυντικά, χωρίς να αφυδατώνουν το δέρμα, ενώ του προσφέρουν όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες. Όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα, πρέπει να χρησιμοποιούν γαλάκτωμα για καθαρισμό, το οποίο είναι μια ήπια φόρμουλα που αφαιρεί το μακιγιάζ, προσφέροντας ενυδάτωση και απαλότητα.

Πώς να αφαιρέσετε το μακιγιάζ βήμα προς βήμα;

Εξίσου σημαντικό με την επιλογή των σωστών καλλυντικών είναι και η διαδικασία. Τα στατιστικά στοιχεία δυστυχώς δείχνουν ότι πάνω από τις μισές γυναίκες αφαιρούν το μακιγιάζ με λάθος τρόπο. Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα, γιατί η λανθασμένη ή ανακριβής αφαίρεση του μακιγιάζ οδηγεί σε ερεθισμούς του δέρματος και προβλήματα όπως η ακμή. Επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως να αφαιρείτε σωστά το μακιγιάζ.

Βήμα 1. Πρώτ’ απ’ όλα καθαρίστε το πρόσωπο

Πριν προχωρήσετε στην αφαίρεση του μακιγιάζ πρέπει να καθαρίσετε το δέρμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τζελ καθαρισμού προσώπου ή να ακολουθήσετε τη λεγόμενη OCM (Μέθοδος Καθαρισμού με Έλαια, με καστορέλαιο ή κάποιο άλλο λάδι της επιλογής σας, π.χ. αργανέλαιο, έλαιο σπόρου σταφυλιού ή έλαιο χοχόμπα). Αυτό το βήμα σας επιτρέπει να μαλακώσετε και να βρέξετε το δέρμα, έτσι ώστε η αφαίρεση του μακιγιάζ να είναι ευκολότερη.

Βήμα 2. Ήπια αφαίρεση μακιγιάζ των ματιών με ακρίβεια

Στα μάτια πρέπει να δώσετε την μεγαλύτερη προσοχή, γιατί συνήθως σε αυτήν την περιοχή υπάρχουν οι περισσότερες στρώσεις καλλυντικών. Η αφαίρεση του μακιγιάζ των ματιών μπορεί να γίνει με λάδι, νερό μισελέρ ή γαλάκτωμα καθαρισμού, ανεξαρτήτως της επιλογής, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην κάνετε έντονες κινήσεις. Βρέξτε το βαμβάκι με το προϊόν και πιέστε το μάτι για λίγα δευτερόλεπτα, στη συνέχεια αφαιρέστε το μακιγιάζ με μια απαλή κίνηση προς την εξωτερική γωνία του ματιού. Επαναλάβετε μερικές φορές χρησιμοποιώντας καθαρό βαμβάκι κάθε φορά (με αυτόν τον τρόπο θα ξέρετε πότε τα μάτια θα είναι εντελώς καθαρά).

Βήμα 3. Αφαίρεση μακιγιάζ χειλιών

Εάν φοράτε κραγιόν θα πρέπει να αφιερώσετε και εδώ λίγο χρόνο για να το αφαιρέσετε. Χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι βρεγμένο με το προϊόν ντεμακιγιάζ της επιλογής σας και αφαιρέστε το κραγιόν με την ίδια μέθοδο όπως και στην περίπτωση των ματιών.

Βήμα 4. Αφαίρεση μακιγιάζ προσώπου

Έφτασε η στιγμή για την αφαίρεση του μακιγιάζ του προσώπου ή τον καθαρισμό του, εκ νέου, αλλά με περισσότερη ακρίβεια αυτή τη φορά. Σε αυτό το βήμα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα τζελ ή αφρό καθαρισμού προσώπου, γιατί χάρη σε αυτό μπορείτε να αφαιρέσετε με ακρίβεια ό,τι έχει απομείνει στο δέρμα. Στο μεταξύ μπορείτε να κάνετε απαλό μασάζ στο πρόσωπο για να το καθαρίσετε καλύτερα και να προετοιμάσετε το δέρμα για τη συνέχεια. Μία φορά την εβδομάδα μπορείτε να αντικαταστήσετε το πλύσιμο του προσώπου με ένα σκραμπ, έτσι ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να κάνετε έναν πιο βαθύ καθαρισμό.

Βήμα 5. Τόνερ

Το τελευταίο βήμα είναι το τόνερ. Αυτό το βήμα συχνά παραλείπεται, αλλά είναι πολύ σημαντικό, καθώς επαναφέρει τα σωστά επίπεδα pH στο δέρμα. Το τόνερ επαναφέρει την ισορροπία, αποτρέπει τους ερεθισμούς και ρυθμίζει τις λειτουργίες του δέρματος. Παράλληλα αφαιρεί όλες τις τοξίνες, οι οποίες είναι αόρατες σε εμάς αλλα είναι εκεί.