Βιταμίνη C σε ένα σέρουμ: Η βασίλισσα όλων των βιταμινών για το δέρμα σας

Η βιταμίνη C – γνωστή και ως ασκορβικό οξύ σε κάποιους – είναι μια από τις πιο πολύτιμες βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να παραμείνει υγιής και για να διατηρήσει τη νεανική εμφάνιση του δέρματος. Η βιταμίνη C παράλληλα ενεργοποιεί τις διαδικασίες αναγέννησης ιστών, με θετική επίδραση στην όψη του προσώπου. Ποια άλλα οφέλη θα απολαμβάνετε εάν χρησιμοποιείτε αυτό το ισχυρό θρεπτικό συστατικό στο δέρμα σας;

Αποτελέσματα της βιταμίνης C στο δέρμα

Μία από τις πολύτιμες ιδιότητες της βιταμίνης C είναι η ικανότητά της να καταπολεμά αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες. Δηλαδή η βιταμίνη C είναι αρκετά ισχυρή για να καταπολεμήσει τις βλαβερές μορφές οξυγόνου. Εκτός από αυτό, η βιταμίνη C ενεργοποιεί τη σύνθεση κολλαγόνου και κερατίνης, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Επιπλέον, η βιταμίνη C ενισχύει την ανθεκτικότητα του δέρματος και τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων. Η βιταμίνη C μπορεί επίσης να κάνει απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, αναζωογονεί το δέρμα, βελτιώνοντας την ποιότητά του και χαρίζοντας έναν ομοιόμορφο τόνο.

Ενδιαφέρουσα πληροφορία!

Τα μόρια της βιταμίνης C προσελκύουν μονά ηλεκτρόνια που μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα. Στη συνέχεια αυτό το ηλεκτρόνιο γίνεται ουδέτερο και κατά συνέπεια γίνεται ασφαλές για το δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο η βιταμίνη C μπορεί να εμποδίσει το οξειδωτικό στρες.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα στη βιταμίνη C από αυτά που ήδη αναφέρθηκαν παραπάνω. Για παράδειγμα, αυτό το σημαντικό θρεπτικό συστατικό ενεργοποιεί τη σύνθεση κηραμιδίων και ταυτόχρονα προστατεύει το δέρμα από την απώλεια της ενυδάτωσης και της ελαστικότητας. Η βιταμίνη C διορθώνει αποδεδειγμένα τα αιμοφόρα αγγεία και την ελαστικότητά τους, επιταχύνει την αναζωογόνηση των ιστών και αποτρέπει το πρήξιμο, τις βακτηριακές λοιμώξεις και τους μώλωπες του δέρματος. Η βιταμίνη C επίσης διορθώνει τους αποχρωματισμούς, εμποδίζοντας την παραγωγή μελανίνης. Ένα ακόμα από τα θετικά είναι ότι αυτό το βασικό θρεπτικό συστατικό λειτουργεί και σαν απολέπιση, άρα βοηθά το δέρμα να εκτελεί αναζωογονητικές διαδικασίες. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να κάνει η βιταμίνη C; Βοηθά ακόμα και στη θεραπεία της ακμής, γιατί έχει αντιβακτηριακή και αντιική δράση. Δεδομένων όλων των παραπάνω, είναι προφανές ότι η βιταμίνη C είναι αναντικατάστατη όσον αφορά τη φροντίδα του δέρματος σε όλες τις ηλικίες.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η βιταμίνη C έχει αντιγηραντική δράση, χάρη στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, ενώ παράλληλα εμποδίζει τα επιβλαβή ένζυμα του δέρματος που προκαλούν διάσπαση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και του υαλουρονικού οξέος. Συνεπώς τα οφέλη της βιταμίνης C μπορούν να περιγραφούν ως εξής:

  • ΤΟΝΩΣΗ
  • ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ
  • ΦΩΤΙΖΕΙ
  • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
  • ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΟ ΔΕΡΜΑ

Βιταμίνη C: Ποιος και πότε;

Τα καλλυντικά με βιταμίνη C έχουν ένα αρκετά ευρύ φάσμα χρήσεων και είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για:

  • να περιποιηθείτε το ώριμο δέρμα που έχει χάσει την ελαστικότητά του και έχει ρυτίδες
  • να βελτιώσετε το θαμπό, χωρίς λάμψη και κουρασμένο δέρμα
  • για να αναζωογονήσετε το δέρμα που το έχει ανάγκη (π.χ. μετά το χειμώνα ή το καλοκαίρι)
  • να καταπολεμήσετε την ακμής (τόσο την ενήλικη όσο και την εφηβική ακμής)
  • να μειώσετε τους αποχρωματισμούς και τις φακίδες
  • να αποκτήσετε ομοιόμορφο τόνο δέρματος
  • να θεραπεύσετε το δέρμα με κοκκινίλες
  • να παρέχετε στο δέρμα σας μια επιπλέον προστασία

Όλες οι μορφές βιταμίνης C

Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό και «μαχητικό» αντιοξειδωτικό, δυστυχώς, όμως, είναι ασταθής από τη φύση της. Αυτό σημαίνει ότι η βιταμίνη C μπορεί να διαλυθεί εντελώς, πριν προλάβει να επηρεάσει όλα τα στρώματα του δέρματος. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα και για να διαρκέσει περισσότερο, η βιταμίνη C προστίθεται σε συγκεκριμένα σκευάσματα, τα οποία την βοηθούν να παραμείνει σταθερή για περισσότερο διάστημα. Λόγω των πολύτιμων λιποσωμάτων, το σέρουμ λαδιού θεωρείται το καλύτερο σκεύασμα για τη βιταμίνη C. Μην ξεχνάτε ότι το σέρουμ προσώπου έχει σχεδιαστεί για να περιποιείται τα βαθιά στρώματα του δέρματος, ενώ οι κρέμες επικεντρώνονται στη θεραπεία του εξωτερικού στρώματος του ιστού και κατά κύριο λόγο προσφέρουν μόνο προστασία.

Σήμερα, η βιταμίνη C μπορεί να φτάσει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, χάρη στους παρακάτω παράγοντες: λιποσώματα, νανοσώματα και νανοδίσκοι. Αυτό σημαίνει ότι η οξείδωση μπορεί να καθυστερήσει για μερικές ημέρες, το οποίο θεωρείται αρκετά επαναστατικό. Αυτό με τη σειρά του ενισχύει την αποτελεσματικότητα της βιταμίνης C, άρα, στη συνέχεια, το βασικό αυτό θρεπτικό συστατικό, μπορεί να αποθηκευτεί σε ιστούς, οδηγώντας σε βελτιωμένη θρέψη. Ωστόσο, η πιο ευεργετική μορφή της βιταμίνης C είναι αυτή που περιέχεται σε ένα ποιοτικό σέρουμ προσώπου.

Θυμηθείτε!

In order to enjoy all the benefits and to understand how potent vitamin C is, it has to be incorporated into the right cosmetic, its concentration must be high enough and the form used has to be stable. Only then can vitamin C penetrate deeper to start working effectively.

Η καλύτερη μορφή βιταμίνης C; Nanoil Vit. C Σέρουμ Προσώπου για όλες τις προσδοκίες

Nanoil Vit. C Face Serum

Τι μορφή βιταμίνης C να επιλέξω; Σίγουρα πρέπει να είναι σταθερή, δηλαδή να μην διαλύεται μέχρι να φτάσει στο δέρμα. Προτιμότερο είναι να εμπεριέχεται σε ένα ποιοτικό σέρουμ προσώπου, τα μόρια του οποίου παίρνουν τη βιταμίνη C και τη μεταφέρουν κάτω από το δέρμα, έτσι ώστε να καταφέρει να εισχωρήσει βαθύτερα από μια συνηθισμένη κρέμα προσώπου. Ένα προϊόν περιποίησης δέρματος που προσφέρει την πιο σταθερή μορφή βιταμίνης C, είναι το Nanoil Vit. C Σέρουμ Προσώπου, το οποίο είναι ελαφρύ, ιδανικό για χρήση πριν από το μακιγιάζ, εξαιρετικά αποτελεσματικό και ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος. Περιέχει 3-0-αιθύλιο ασκορβικό οξύ, το οποίο είναι γνωστό ότι παρέχει τα αποτελέσματα ακριβώς εκεί που χρειάζεται, δηλαδή στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Το αποτέλεσμα; Ονειρικό δέρμα: ομοιόμορφος τόνος, λαμπερή και ξεκούραστη επιδερμίδα, χωρίς ατέλειες, χωρίς αποχρωματισμούς, χωρίς ακμή.

Μάθετε περισσότερα

Ποιοτικό σέρουμ προσώπου βιταμίνης C

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα ποιοτικό σέρουμ προσώπου βιταμίνης C, να αναμένετε ότι θα σας χαρίσει όλα τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Η σταθερή βιταμίνη C λειτουργεί σαν ειδικός στην περιποίηση του δέρματος, ενώ σας βοηθά να αποκτήσετε νεανικό, λείο και λαμπερό δέρμα, χωρίς σημάδια αποχρωματισμών, σημάδια ακμής ή σημάδια από τον ήλιο. Θεραπεύει την ακμή, έχει αντιγηραντική δράση, ωθεί την αποτελεσματική σύνθεση κολλαγόνου, χαρίζει μόνιμα ξεκούραστη επιδερμίδα – όλα αυτά είναι τα αποτέλεσμταα της συχνής χρήσης της βιταμίνης C. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό το συστατικό καλλυντικών με ασύγκριτη ποιότητα – αναμφίβολα αναφέρομαι στη βιταμίνη C – θεωρείται αναντικατάστατη ουσία και πολλές εταιρείες έχουν την τάση να την προσθέτουν στα προϊόντα περιποίησης.