Γραμμές προσώπου: τι προκαλεί ρυτίδες & πώς να τις ξεφορτωθείτε;

Αργά ή γρήγορα κάθε γυναίκα φτάνει σε ένα σημείο στη ζωή της που εντοπίζει την ανεπιθύμητη, απρόσκλητη, πρώτη ρυτίδα, η οποία καταστρεφεί την τέλεια εικόνα του νεανικού δέρματος. Αυτή η γραμμή στο πρόσωπο είναι απόδειξη ότι δεν μπορείτε να σταματήσετε το χρόνο. Δείτε τι προκαλεί τις ρυτίδες και αν είναι δυνατόν να τις εξαφανίσετε. Εάν είναι εφικτό, πώς θα πετύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα;

Ρυτίδες. Εμφανίζονται με την παρακάτω σειρά: στην περιοχή των ματιών, στο μέτωπο, γύρω από τα χείλη και τη μύτη. Εάν καπνίζετε οι ρυτίδες εμφανίζονται νωρίτερα. Μερικές από αυτές – γνωστές και ως ρυτίδες έκφρασης – χαρίζουν γοητεία και είναι μια ωραία απόδειξη ότι χαμογελάτε συχνά. Δυστυχώς, οι περισσότερες όμως μας κάνουν να συνειδητοποιούμε ότι μεγαλώνουμε και το δέρμα μας χάνει την νεανική του φρεσκάδα και απαλότητα.

Αιτίες πρόκλησης ρυτίδων προσώπου

Τι προκαλεί τις ρυτίδες προσώπου; Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι ένα σημάδι γήρανσης, αλλά λίγοι γνωρίζουν τον ακριβή λόγο που εμφανίζονται οι γραμμές και οι αυλακώσεις στο δέρμα. Εμφανίζονται λόγω της απώλειας κολλαγόνου και της ελαστίνης, δηλαδή των πρωτεϊνών που διατηρούν τη σφριγηλότητα και τη ζωντάνια του δέρματος. Μεγαλώνοντας το δέρμα εξαντλεί τους πόρους υαλουρονικού οξέος (ενυδατική δράση) και συνεπώς κάποια στιγμή τελειώνει.

Οι ρυτίδες βέβαια μπορεί να εμφανιστούν νωρίτερα, λόγω του τρόπου ζωής σας, της περιποίησης του δέρματός σας κ.α. Δείτε τις πιο συνηθισμένες αιτίες πρόκλησης ρυτίδων προσώπου που οδηγούν σε πρόωρη γήρανση του δέρματος:

  • λανθασμένη περιποίηση του δέρματος
  • τέντωμα του δέρματος κατά την αφαίρεση του μακιγιάζ
  • λίγος ύπνος, πολύ άγχος
  • μη χρήση αντηλιακής προστασίας
  • τσιγάρα και αλκοόλ
  • υπερβολική έκθεση στον ήλιο (και πολύωρη ηλιοθεραπεία)

Πώς να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες;

Μπορείτε να δοκιμάσετε να εξαφανίσετε τις πρώτες ρυτίδες που εμφανίστηκαν πολύ νωρίς. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για την αποκατάσταση της νεότητας, της σφριγηλότητας, της απαλότητας και της λάμψης του δέρματος. Ωστόσο να θυμάστε ότι όσο γρηγορότερα αντιδράσετε, τόσο ευκολότερο θα είναι να ξεφορτωθείτε τις ρυτίδες. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να έχετε αρκετή προθυμία να περιποιείστε το δέρμα σας τακτικά.

1. ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ – ΣΕΡΟΥΜ

Η χρήση σέρουμ προσώπου πλούσιο σε ρετινόλη, συνένζυμο Q10 ή υαλουρονικό οξύ, αποτελεί τον ευκολότερο τρόπο για να επαναφέρετε την νεανικότητα του δέρματος. Τα σέρουμ έχουν ένα σημαντικό θετικό στοιχείο, διαθέτουν ελαφριά φόρμουλα γεμάτη με τον μέγιστο αριθμό συστατικών που λειτουργούν από το εσωτερικό, με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο. Επιλέξτε ένα σέρουμ προσώπου αντιγήρανσης ή ανόρθωσης, με θρεπτικό, ενυδατικό και επιδιορθωτικό χαρακτήρα, το οποίο θα ενισχύει την ανθεκτικότητα.

2. ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ – ΕΛΑΙΑ

Τα φυσικά έλαια, όπως το αμυγδαλέλαιο, το έλαιο χοχόμπα ή το αργανέλαιο, παρέχουν εξαιρετικά αποτελέσματα σύσφιξης του δέρματος. Καθένα από αυτά θρέφει την επιδερμίδα, διατηρεί τη βέλτιστη ενυδάτωση και ενισχύει τη φυσική ανανέωση των κυττάρων. Ιδανικά να χρησιμοποιείτε έλαια καθημερινά: αντικαταστήστε την κρέμα και αφαιρέστε το μακιγιάζ με αυτά ή χρησιμοποιήστε τα ως αντιγηραντικές μάσκες προσώπου στο σπίτι.

3. ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ – ΜΑΣΑΖ

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: συνδυάστε το σέρουμ/λάδι/κρέμα με μασάζ ανόρθωσης προσώπου. Το δέρμα εκτιμά όταν ενεργοποιείτε τις φυσικές διαδικασίες επανόρθωσης. Μην το ξεχνάτε αυτό κατά την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος σας, αφιερώστε λοιπόν λίγα λεπτά στο μασάζ του προσώπου, ενώ στη συνέχεια ταμπονάρετε απαλά το δέρμα για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ρολό νεφρίτη ή κάποιο άλλο εργαλείο μασάζ.

4. ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ – ΛΙΦΤΙΝΓΚ

Είναι σαν να κόβετε δρόμο, αλλά λειτουργεί. Το εύρος των επιλογών λίφτινγκ είναι τεράστιο – λέιζερ, θεραπεία με κόκκινο φως, μεσοθεραπεία με βελόνες ή χωρίς βελόνες, θεραπεία με υπέρηχο, νήμα, απολέπιση με ένζυμα και πολλά άλλα. Να ξέρετε όμως ότι κοστίζουν.

5. ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μην ξεχνάτε ότι η όψη του δέρματος πηγάζει από την υγεία σας. Εάν έχετε μια ισορροπημένη διατροφή, το δέρμα σας σίγουρα θα το ανταποδώσει με λάμψη, θα είναι λείο και σφριγηλό. Η υγιεινή διατρόφη και το νερό είναι επομένως ο ευκολότερος τρόπος να αποφύγουμε τις ρυτίδες του προσώπου.