Η σωστή σειρά χρήσης προϊόντων περιποίησης δέρματος. Μάθετε να το κάνετε σωστά!

Μπορώ να χρησιμοποιώ φυσικό έλαιο μαζί με την κρέμα προσώπου μου καθημερινά; Πότε πρέπει να τοποθετήσω το σέρουμ; Είναι σημαντικό το τόνερ προσώπου; Σχετικά με το σκραμπ προσώπου, πρέπει να το κάνω πριν ή μετά τον καθαρισμό του προσώπου μου; Πιστέψτε με, η σειρά που τοποθετείτε τα προϊόντα περιποίησης παίζει ρόλο. Το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί εάν μάθετε να κάνετε σωστά τη διαδικασία.

Πολλά έχουν ειπωθεί για τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας και τα συστατικά τους. Πράγματι είναι όλα αλήθεια. Ωστόσο, υπάρχει ένα άλλο ζήτημα που έχει τεράστια επιρροή στο δέρμα σας και αυτό είναι η σειρά τοποθέτησης των προϊόντων περιποίησης. Εξάλλου και το καλύτερο σέρουμ προσώπου μπορεί να μην αποδώσει 100%, εάν δεν ξέρετε πώς και πότε να το χρησιμοποιήσετε.

Γιατί πρέπει να τοποθετείτε τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας με σωστή σειρά;

Ενδεχομένως αναρωτιέστε κατά πόσο επηρεάζει εάν τοποθετείτε πρώτη την κρέμα και μετά το σέρουμ. Η σειρά τοποθέτησης των προϊόντων περιποίησης δέρματος κατέχει σημαντικό ρόλο. Σκεφτείτε ότι δεν μπορείτε να περιμένετε από ένα συγκεκριμένο καλλυντικό να λειτουργήσει όπως προβλέπει και υπόσχεται η εταιρεία, όταν για παράδειγμα το τοποθετείτε τη λάθος στιγμή. Στις περισσότερες περιπτώσεις εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την μειωμένη αποτελεσματικότητα ενός προϊόντος περιποίησης, γιατί το χρησιμοποιούμε με λάθος τρόπο. Συνεπώς όταν τα χρησιμοποιείτε με σωστή σειρά, τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος εισχωρούν βαθύτερα, χωρίς να αφήνουν υπολείμματα λιπαρότητας. Επιπλέον, όταν τα χρησιμοποιείτε σωστά, το δέρμα λαμβάνει μια συμπυκνωμένη δόση θρεπτικών συστατικών σε όλα τα στρώματά του.

Η σωστή σειρά χρήσης των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας

Πριν τρελαθείτε με όλα τα παραπάνω για τη ρουτίνα ομορφιάς σας και αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τα πάντα ταυτόχρονα, χωρίς να σκέφτεστε, σταματήστε και ελέγξτε, ποια είναι η σωστή σειρά χρήσης των προϊόντων περιποίησης δέρματος. Η υιοθέτηση ενός απλού σχεδίου βελτίωσης του δέρματος διαρκεί λίγο και θα σας προσφέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα, χωρίς να ανησυχείτε συνέχεια για τη σωστή σειρά.

1. Φυσικό έλαιο για την αφαίρεση του μακιγιάζ

Το σημείο εκκίνησης είναι ο καθαρισμός του προσώπου και η αφαίρεση του μακιγιάζ με ένα έλαιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνηθισμένο έλαιο περιποίησης (είτε φυσικό έλαιο είτε μείγμα), λάδι για μωρά ή γαλάκτωμα προσώπου. Αυτή η διαδικασία θα απαλλάξει το δέρμα σας από τους πιο επίμονους ρύπους, θα αφαιρέσει την υπερβολική ποσότητα σμήγματος, τη σκόνη και τέλος τα προϊόντα μακιγιάζ.

2. Λοσιόν Micellar 

Ήρθε η ώρα για το δεύτερο βήμα στον καθαρισμό προσώπου, όπου πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πιο ήπιο προϊόν, το οποίο οφείλει τη δράση του στα μικκύλια, τα οποία είναι σωματίδια που προσελκύουν τη βρωμιά. Βρέξτε ένα βαμβάκι με λοσιόν μισελέρ και αφαιρέστε όλα αυτά που δεν κατάφερε να αφαιρέσει η λιπαρή φόρμουλα

3. Τόνερ προσώπου

Μόλις το πρόσωπο είναι καθαρό, πρέπει να το τονώσετε. Αυτή η διαδικασία γίνεται είτε με ένα τόνερ προσώπου είτε με απόσταγμα βοτάνων. Όταν τοποθετούνται στο δέρμα και τα δύο προϊόντα καταπραΰνουν τους ερεθισμούς και εξισορροπούν το pH του δέρματος.

4. Σέρουμ προσώπου

Το πρώτο προϊόν ενυδάτωσης που πρέπει να τοποθετήσετε στο τέλεια καθαρισμένο δέρμα είναι το σέρουμ προσώπου. Έχει την ισχυρότερη δράση και διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα, άρα πρέπει να το χρησιμοποιείτε στο δέρμα πρώτο. Διαφορετικά τα άλλα προϊόντα περιποίησης μπορεί να εμποδίσουν την αποτελεσματικότητα του σέρουμ προσώπου.

5. Κρέμα προσώπου

Όταν το δέρμα καταφέρνει να απορροφήσει πλήρως το σέρουμ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα προσώπου. Πρέπει να τη χρησιμοποιείτε κυρίως για να αποτρέψετε την απώλεια ενυδάτωσης και να κλειδώσετε τις θρεπτικές ουσίες του σέρουμ που έχουν εισχωρήσει βαθιά στο δέρμα. Η κρέμα προσώπου δημιουργεί ένα αποφρακτικό στρώμα στο δέρμα και φροντίζει το εξωτερικό στρώμα, το οποίο είναι η επιδερμίδα.

6. Κρέμα ματιών

Μαζί με την κρέμα προσώπου πρέπει να εφαρμόσετε και την κρέμα ματιών, η οποία προορίζεται για το ευαίσθητο δέρμα της περιοχής των ματιών. Αυτό το προϊόν εμποδίζει τη χαλάρωση και τους μαύρους κύκλους, βελτιώνει την ανθεκτικότητα του δέρματος και το φωτίζει.

Πότε είναι η ιδανική στιγμή για μάσκες προσώπου, αμπούλες και αντηλιακά;

Η σειρά τοποθέτησης των προϊόντων περιποίησης του δέρματος μπορεί να αλλάξει όταν θέλετε να εισαγάγετε περισσότερα καλλυντικά, όπως για παράδειγμα μάσκες, αμπούλες, έλαια και αντηλιακά. Πότε πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα;

Μία φορά τη βδομάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μάσκα προσώπου ή αμπούλες – μπορούν να αντικαταστήσουν το σέρουμ προσώπου, πριν χρησιμοποιήσετε την κρέμα σας. Και τα δύο προϊόντα προσφέρουν θρεπτικές ουσίες στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και αυτό με τη σειρά του βελτιώνει το δέρμα σημαντικά. Όσον αφορά τα φυσικά έλαια, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αμέσως μετά τον καθαρισμό του προσώπου ή αντί της κρέμας προσώπου, αλλά πρέπει να είστε συστηματικοί στη χρήση. Πρέπει να βρείτε ένα έλαιο που να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες του δέρματός σας, όχι μόνο να σας προσφέρει αντιβακτηριακή δράση. Τότε να είστε σίγουροι ότι το πρόσωπό σας θα λάμψει και θα είναι προστατευμένο από την απώλεια ενυδάτωσης. Όταν χρειάζεστε αντηλιακή προστασία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αντηλιακό αντί για κρέμα προσώπου ή αμέσως μετά από αυτήν. Αυτό το είδος προστασίας είναι πολύτιμο, ειδικότερα όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σέρουμ προσώπου με ρετινόλη το πρωί, χωρίς να εκθέσετε το δέρμα σας στο επικίνδυνο φως του ήλιου.