Κρέμες προσώπου, μάσκες, σέρουμ, αμπούλες. Ποιες οι διαφορές τους & ποια η καλύτερη επιλογή για εσάς;

Επισκέπτεστε ένα κατάστημα και αισθάνεστε μπερδεμένοι από όλα αυτά τα προϊόντα γύρω σας; Μάσκες, κρέμες, ενυδατικές κρέμες, αμπούλες, σέρουμ… Πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε όλα ή να επιλέξετε μόνο ένα; Καθένα απ’ αυτά τα προϊόντα έχει διαφορετικό σκοπό και διαφορετικές ιδιότητες. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε, πώς να επιλέξετε την καλύτερη περιποίηση που ταιριάζει στο δέρμα σας.

Η περιποίηση του προσώπου είναι απαιτητική. Για να μην το βλέπετε ως υποχρέωση, αλλά να απολαμβάνετε τη διαδικασία της περιποίησης του δέρματος, θα πρέπει να μάθετε περισσότερα για τα εργαλεία που σας βοηθούν στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας.

Τύποι προϊόντων περιποίησης προσώπου

Όσον αφορά την περιποίηση του προσώπου, συνήθως χρησιμοποιούμε μια ενυδατική κρέμα και ίσως μια μάσκα προσώπου. Σήμερα οι επιλογές είναι περισσότερες: εκτός από τις συνηθισμένες κρέμες (ημέρας και νύχτας) και τις μάσκες (κλασσικές, σε φύλλο, που τις ξεφλουδίζετε), υπάρχουν και επιλογές σε σέρουμ, αμπούλες, αιθέρια έλαια, φυσικά έλαια κ.λπ.

Ποια προϊόντα περιποίησης προσώπου πρέπει να επιλέξετε, για να περιποιείστε το δέρμα σας σωστά; Δείτε τις διαφορές που έχουν οι κρέμες, οι μάσκες, τα σέρουμ και οι αμπούλες μεταξύ τους και επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.

Τι να επιλέξετε για την περιποίηση του δέρματος;

1. Κρέμα προσώπου

Είναι το πιο δημοφιλές προϊόν και το κορυφαίο σε πωλήσεις για την περιποίηση προσώπου. Το χρησιμοποιούμε τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Υπάρχουν κρέμες με διαφορετικά οφέλη (ενυδάτωση, αντιγήρανση, λάμψη), διαφορετική σύνθεση των ενεργών συστατικών τους, αλλά ποιο είναι το κοινό τους σημείο;

Όλες οι κρέμες προσώπου λειτουργούν στην επιφάνεια του δέρματος, δηλαδή δεν διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, ενώ δεν έχουν ισχυρή αντιγηραντική, επιδιορθωτική ή ενυδατική δράση. Οι κρέμες λειτουργούν ως μια προστατευτική, αδιαπέραστη στρώση στην επιφάνεια του δέρματος, ενώ κλειδώνουν την ενυδάτωση και εξασφαλίζουν την προστασία, για παράδειγμα, από επιβλαβείς παράγοντες, όπως η υπεριώδης ακτινοβολία (εάν η κρέμα περιέχει έλαια ή αντηλιακή προστασία SPF). Γι ‘αυτό το λόγο πρέπει να χρησιμοποιείτε μια κρέμα μετά το σέρουμ, έτσι ώστε να συγκρατήσετε τα συστατικά από το να ξεφύγουν.

2. Μάσκα προσώπου

Μια μάσκα προσώπου έχει ισχυρότερη δράση και πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο μία ή δύο φορές τη βδομάδα, ανεξάρτητα αν χρησιμοποιείτε προϊόν της αγοράς ή σπιτική μάσκα. Ποιες οι διαφορές μεταξύ κρέμας και μάσκας; Τα συστατικά στις μάσκες προσώπου διεισδύουν σε βαθύτερα στρώματα του δέρματος και λειτουργούν εντατικά, συνεπώς με μία μόνο χρήση μιας καλής μάσκας θα έχετε περισσότερα οφέλη, συγκριτικά με τη χρήση μιας κρέμας. Ο τρόπος χρήσης των μασκών είναι επίσης διαφορετικός καθώς πρέπει είτε να ξεπλύνετε την μάσκα, ή να την αφαιρέσετε ή να τη ξεφλουδίσετε.

3. Σέρουμ προσώπου

Το σέρουμ είναι ο αναμφισβήτητος νικητής μεταξύ όλων των προϊόντων περιποίησης του δέρματος. Αυξάνεται η δημοτικότητά του και το εκτιμούν όλο και περισσότεροι για τα ασυνήθιστα αποτελέσματα περιποίησης που προσφέρει. Μπορείτε να επιλέξετε ένα σέρουμ, ανεξαρτήτως του τύπου δέρματός σας, αλλά, να θυμάστε ότι οι διάφοροι τύποι σέρουμ στοχεύουν και σε διαφορετικά δερματικά προβλήματα, για παράδειγμα το σέρουμ με βιταμίνη C βοηθά στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων, το σέρουμ ρετινόλης αναζωογονεί ενώ το σέρουμ με υαλουρονικό οξύ προσφέρει τα υψηλότερα επίπεδα ενυδάτωσης.

Γιατί η χρήση σέρουμ προσώπου αποδίδει τόσο αποτελεσματικά;

  • Το σέρουμ έχει την υψηλότερη συγκέντρωση συστατικών, έτσι, κάθε σταγόνα σέρουμ, περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά απ’ όσο μια δοσολογία κρέμας ή μάσκας.
  • Βασίζεται σε υψηλής ποιότητας συστατικά, τα οποία συνδυάζονται με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να φτάνουν στην πηγή του προβλήματος και να το αντιμετωπίσουν επιτυχώς.

Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε σέρουμ προσώπου πριν από την κρέμα ή το έλαιο, επειδή τα συστατικά του εισχωρούν σε βαθιά στρώματα του δέρματος, αλλά δεν προσφέρουν ένα προστατευτικό φράγμα στην επιφάνειά του, επομένως χρειάζεστε επιπλέον προστασία.

4. Αμπούλες προσώπου

Οι αμπούλες είναι μια εντελώς ξεχωριστή κατηγορία. Χρησιμοποιούνται πολύ σπάνια και είναι ακατάλληλες για χρήση στο σπίτι. Ωστόσο ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει αμπούλες, καθώς είναι σαν ένα σέρουμ, δηλαδή κλεισμένες σε μικρά φιαλίδια και στοχεύουν στην επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων. Είναι κατασκευασμένες για να καταπολεμούν αποτελεσματικά τις μεγαλύτερες ατέλειες του δέρματος, π.χ. ευρυαγγείες, ρυτίδες, σημάδια. Μπορούν να αναζωογονήσουν και να επανορθώσουν, υπό την προϋπόθεση ότι ταιριάζουν στις ανάγκες του δέρματός μας.