Μαύροι κύκλοι: Χειροποίητες θεραπείες για να τους ξεφορτωθείτε μια για πάντα

Πώς να αντιμετωπίσετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια; Πρόκειται σίγουρα για ένα συνηθισμένο πρόβλημα που μας στερεί την έμφυτη γοητεία μας. Ευτυχώς, για μας, υπάρχουν τόσες πολλές θεραπείες για την αντιμετώπιση αυτού του δερματικού προβλήματος, όσες και οι αιτίες πρόκλησης.

Ο γρηγορότερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τους μαύρους κύκλους είναι να τους καλύψετε με ένα concealer, αλλά αυτό το καλλυντικό δεν θα σας απαλλάξει από το πρόβλημα. Σήμερα θα σας δώσουμε διάφορες συμβουλές για να διορθώσετε τους μαύρους κύκλους. Διαβάστε παρακάτω χειροποίητες θεραπείες για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων στα μάτια σας.

Τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους;

  • γονίδια
  • κόπωση, χρόνιο στρες, έλλειψη ύπνου
  • περνώντας πολλές ώρες μπροστά από μια οθόνη
  • διάβασμα σε χαμηλό φως
  • ανεπάρκεια βιταμινών
  • κάποιες ασθένειες (π.χ. αναιμία, αλλεργίες, νεφρικές και ηπατικές διαταραχές, ορμονικές διαταραχές, διαβήτης)
  • ακατάλληλη περιποίηση του δέρματος
  • αποχρωματισμός του δέρματος
  • καφές, τσιγάρα και αλκοόλ

Προφανώς δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να διορθώσει τα γονίδια μας, ωστόσο μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις υπόλοιπες αιτίες των μαύρων κύκλων, σωστά;

Τύποι μαύρων κύκλων

Όταν είστε σε θέση να αναγνωρίσετε τον τύπο των μαύρων κύκλων που έχετε, θα είναι πιο εύκολο να τους αντιμετωπίσετε. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε για να μάθετε τι τύπο μαύρους κύκλους έχετε κάτω από τα μάτια σας και ξεκινήστε τον αγώνα!

  • Μπλε, μοβ ή λιλά κύκλοι κάτω από τα μάτια, υποδεικνύουν ότι το σώμα μας χρειάζεται περισσότερη βιταμίνη Κ, την οποία μπορείτε να βρείτε, είτε από πράσινα χορταρικά ή σταυρανθή λαχανικά. Επίσης σιγουρείτε ότι καταναλώνετε αρκετή βιταμίνη C και A. Τέλος, να πίνετε άφθονο φρέσκο ​​νερό και μειώστε τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Καφέ ή κιτρινωποί κύκλοι κάτω από τα μάτια, υποδεικνύουν ότι το σώμα μας δεν έχει βιταμίνη Β6, Β12 και φυλλικό οξύ. Τέτοιου τύπου μαύροι κύκλοι είναι σημάδια που σας στέλνει ο οργανισμός σας για να καταναλώνετε λιγότερη ζάχαρη και να πίνετε περισσότερο νερό. Προσπαθήστε να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με ωμά λαχανικά ή στον ατμό.
  • Σκουρόχρωμοι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, υποδεικνύουν ότι το σώμα μας δεν διαθέτει βιταμίνη Κ και Α. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να καταναλώνετε περισσότερα φυλλώδη λαχανικά, σταυρανθή λαχανικά, μαϊντανό και λαχανικά στον ατμό. Μπορείτε ιδανικά να περιορίσετε τα φλιτζάνια του καφέ που πίνετε καθημερινά. Στο μεταξύ μην μειώσετε σε καμία περίπτωση τα ποτήρια φρέσκου νερού που πίνετε.

Φυσικοί σύμμαχοι για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων

Αναμφίβολα το δέρμα των ματιών είναι ευαίσθητο και πρέπει να το περιποιείστε με προσοχή. Βοηθήστε το να βελτιωθεί με μια καλή κρέμα ματιών. Σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω εκχυλίσματα: κάστανο, χαμομήλι, τζίνγκο, καλαμποκάλευρο, καφέ, κακάο, πράσινο τσάι, όπως και βιταμίνες Κ και C.

Χειροποίητη θεραπεία για να κερδίσετε την μάχη ενάντια στους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Παρακάτω θα βρείτε μερικές δοκιμασμένες ιδέες για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.

  1. Θεραπεία με πράσινο τσάι – τοποθετήστε τα σακουλάκια με το πράσινο τσάι στα πρησμένα βλέφαρα. Το πράσινο τσάι είναι μια πλούσια πηγή πολυφαινόλων, ενώ παράλληλα τονώνει το δέρμα και συσφίγγει τα αιμοφόρα αγγεία.
  2. Θεραπεία με κάστανο και χαμομήλι – και τα δύο φυτά μειώνουν το πρήξιμο, έχουν αντιγηραντική δράση και καταπολεμούν τις φλεγμονές. Επιπλέον ενισχύουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων. Όσον αφορά το χαμομήλι, αυτό το βότανο καταπραΰνει, χαλαρώνει και φωτίζει το δέρμα.
  3. Φέτες φρέσκου αγγουριού – αυτός ο δημοφιλής τρόπος αντιμετώπισης των μαύρων κύκλων δεν έχει ανταγωνισμό. Το αγγούρι φωτίζει το δέρμα, το αναπληρώνει με νερό, χαρίζει φρεσκάδα και τόνωση. Επιπλέον ενισχύει τα αιμοφόρα αγγεία και προσφέρει μια ευχάριστη αίσθηση δροσιάς. Μπορείτε να βάζετε τις φέτες αγγουριού στο ψυγείο, για να τις κρυώσετε πριν τις τοποθετήσετε στα μάτια σας. Με αυτόν τον τρόπο το αγγούρι θα σας προσφέρει σίγουρα αποτελέσματα, γρηγορότερα και καλύτερα.
  4. Μασάζ με παγάκια – είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειωθεί το πρήξιμο. Συσφίγγουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και βελτιώνουν την κυκλοφορία των λεμφών.
  5. Έλαιο άγριου τριαντάφυλλου – λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C, αυτό το φυσικό έλαιο θεωρείται από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά κατά των ρυτίδων, ενώ χαρίζει λάμψη στο δέρμα. Εκτός από τη βιταμίνη C, το έλαιο άγριου τριαντάφυλλου περιέχει βιταμίνες Α, Ε και της Β-ομάδας. Αυτό το έλαιο μειώνει τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.
  6.  Ροδόνερο – οι νωπές γάζες με ροδόνερο μπορούν να φωτίσουν το δέρμα σας και να επαναφέρουν το υγιές χρώμα στην επιδερμίδα. Όπως και το έλαιο άγριου τριαντάφυλλου, το ροδόνερο μπορεί να ενδυναμώσει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και προσφέρει αντιγηραντική δράση.