Οδηγός με τα βήματα της ρουτίνας καθαρισμού του προσώπου

Η καλύτερη ρουτίνα καθαρισμού του δέρματος – εδώ μπορείτε να μάθετε το κάθε βήμα!

Ξέρετε πώς να καθαρίσετε το πρόσωπό σας; Τις περισσότερες φορές απαντάμε θετικά σε αυτήν την ερώτηση, έτσι δεν είναι; Απ’ ότι φαίνεται όμως αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια. Η αφαίρεση του μακιγιάζ είναι μόλις  ένα βήμα για τον καθαρισμό του προσώπου, καθώς, εκτός από τα καλλυντικά, υπάρχουν και εκατοντάδες άλλοι ρύποι που συσσωρεύονται στο δέρμα μας κατά τη διάρκεια της μέρας. Επίσης, οι περισσότεροι από εμάς, έχουν κάποιες κακές συνήθειες στην περιποίηση του δέρματος, τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε καν και αυτό είναι το χειρότερο. Πάρτε για παράδειγμα μια λοσιόν μισελέρ, πολλές γυναίκες δεν την ξεπλένουν καν από τα πρόσωπά τους. Αντιθέτως συνεχίζουν στην τοποθέτηση της κρέμας προσώπου, η οποία κάθεται πάνω σε ένα λεπτό στρώμα από μικκύλια. Συνεπώς θα σας ωφελήσει να μάθετε και να δοκιμάσετε τον καθαρισμό προσώπου σε βήματα – πρόκειται για ένα απλό τελετουργικό ομορφιάς που θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε τέλεια!

Νέφος, αναθυμιάσεις, τοξίνες, άγχος και ορισμένα φάρμακα, όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν την ποιότητα του προσώπου μας με αρνητικό τρόπο. Συνεπώς η απελευθέρωση του προσώπου από όλους αυτούς τους ρύπους είναι το πιο σημαντικό στοιχείο μιας καθημερινής ρουτίνας περιποίησης. Μόνο αν το κάνετε συστηματικά θα έχετε αποτελέσματα, διαφορετικά και η καλύτερη κρέμα προσώπου δεν θα έχει την ευκαιρία να διεισδύσει στο δέρμα για να προσφέρει θρέψη και ενυδάτωση.

Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο καθαρισμός του προσώπου;

  • Βελτιώνει το ρυθμό απορρόφησης του δέρματος και χάρη στο μασάζ που πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ενεργοποιείτε το δέρμα για να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, άρα αναζωογονείται γρηγορότερα.
  • Χάρη στην αφαίρεση όλων των καλλυντικών, του σμήγματος, της σκόνης και των νεκρών κυττάρων του δέρματος, βοηθάτε το δέρμα σας να λειτουργήσει σωστά.
  • Αποτρέπετε τα μαύρα στίγματα, την ακμή και τα υπόλοιπα σημάδια του δέρματος.

Δείτε παρακάτω και μόνοι σας πόσο εύκολη είναι η ρουτίνα καθαρισμού προσώπου σε απλά βήματα. Μπορείτε να το κάνετε εύκολα στο σπίτι σας. Υιοθετήστε τον καθαρισμό προσώπου στην καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης και θα δείτε το δέρμα σας να καθαρίζει εντελώς, να είναι υγιές και να δείχνει νεότερο.

Πώς να καθαρίσετε το δέρμα του προσώπου στο σπίτι;

Η διαδικασία είναι γρήγορη και απλή. Μάθετε τα τέσσερα στάδια για να αποκτήσετε τέλεια καθαρισμένο δέρμα.

1. ΦΥΣΙΚΟ ΕΛΑΙΟ, δηλαδή μέθοδος OCM

Προϊόντα μακιγιάζ, ρύποι, αδιάβροχα καλλυντικά; Όλα αυτά θα τα ξεφορτωθείτε με τα φυσικά έλαια. Αυτή η φυσική ουσία αφαιρεί εύκολα την πλειοψηφία των καλλυντικών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι ανθεκτικά στο νερό. Χρειάζεστε απλά μια μικρή ποσότητα φυσικού ελαίου για να το διανείμετε με τα δάχτυλά σας στο πρόσωπο, χρησιμοποιώντας κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια αφαιρέστε το από το πρόσωπο, χρησιμοποιώντας ένα νωπό πανί από μουσελίνα. Σκουπίστε το πρόσωπό σας και καθαρίστε μετά το ύφασμα με νερό. Συνεχίστε να σκουπίζετε το πρόσωπό σας, μέχρι να μην βλέπετε σκόνη ή καλλυντικά στο ύφασμα, ή απλά μέχρι να μην υπάρχει τίποτα πάνω στο ύφασμα.

Τα φυσικά έλαια που χρησιμοποιούνται κατά τον καθαρισμό OCM δεν προκαλούν ενοχλήσεις στο δέρμα, γιατί δεν διαταράσσουν το φυσικό λιπιδικό στρώμα. Ένα ακόμα θετικό σημείο σε αυτήν τη μεθόδο είναι ότι τα φυσικά έλαια ταιριάζουν σε όλους τους τύπους δέρματος. Εσείς πρέπει μόνο να εντοπίσετε το σωστό μείγμα που θα ωφελήσει τον τύπο του δέρματός σας, ο οποίος συνδέεται άμεσα με τα λιπαρά οξέα που προσφέρει κάθε έλαιο.

Τα καλύτερα έλαια για καθαρισμό προσώπου OCM:

  • τα καλύτερα φυσικά έλαια για το λιπαρό δέρμα: έλαιο χοχόμπα, έλαιο κάνναβης, έλαιο καρυδιού, έλαιο ταμανού
  • τα καλύτερα φυσικά έλαια για το κανονικό δέρμα: έλαιο αβοκάντο, έλαιο σπόρου ροδιού, αργανέλαιο
  • τα καλύτερα φυσικά έλαια για την ώριμη επιδερμίδα: αμυγδαλέλαιο, έλαιο μπουράντζας, έλαιο τριαντάφυλλου, αργανέλαιο
  • τα καλύτερα φυσικά έλαια για το ξηρό δέρμα: έλαιο σπόρου βαμβακιού, έλαιο σπόρου γκρέιπφρουτ, έλαιο βλαστού σιταριού

2. ΛΟΣΙΟΝ ΜΙΣΕΛΕΡ

Αυτό το στάδιο μπορεί να παραλειφθεί, με την προϋπόθεση ότι καθαρίσατε ήδη το πρόσωπο καλά με τα έλαια. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να χρησιμοποιούν τη δύναμη των μικκυλίων για να αφαιρέσουν όλους τους ρύπους από το πρόσωπό τους. Παρ’ όλ’ αυτά, η λοσιόν μισελέρ ενδέχεται να προσελκύσει τους ρύπους που δεν αφαίρεσε καλά το έλαιο.

Αυτό πρέπει να το ξέρετε!

Τα μικκύλια είναι μικροσκοπικές σφαίρες που προσελκύουν ό, τι βρίσκεται πάνω στο δέρμα του προσώπου σας. Πιο συγκεκριμένα, τα μικκύλια καθαρίζουν το δέρμα σας και το κρατούν φρέσκο ​​για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όντας εξαιρετικά ήπια, τα μικκύλια είναι κατάλληλα ακόμη και για ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα.

3. ΤΖΕΛ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ / ΜΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Για πολλούς ανθρώπους το τζελ καθαρισμού είναι το μόνο που χρησιμοποιούν στην περιποίηση του προσώπου. Αν και το τζελ προσώπου απομακρύνει τους ρύπους από το δέρμα, δεν είναι κατάλληλο για την αφαίρεση του μακιγιάζ. Ωστόσο θεωρούνται προϊόντα, ικανά να αφαιρέσουν ακόμα και τις πιο επίμονες βρωμιές του δέρματος. Ένα πιο ήπιο, αλλά εξίσου ασυμβίβαστο προϊόν καθαρισμού προσώπου είναι η μους. Εμπλουτισμένη με διπλή δόση θρεπτικών και ενυδατικών συστατικών, η μους καθαρισμού είναι ιδανική για ευαίσθητο δέρμα με κοκκινίλες.

Να θυμάστε ότι η χρήση τζελ καθαρισμού προσώπου μπορεί να αφήσει μια αίσθηση σφιξίματος στο δέρμα, ξηρότητας και ερεθισμού. Γιατί; Επειδή τα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού προσώπου σε τζελ μορφή, κατασκευάζονται από ισχυρές καθαριστικές ουσίες που δεν είναι πάντα ευεργετικές για το pH του δέρματος, γι’ αυτό το λόγο και το τελευταίο βήμα της περιποίησης καθαρισμού του προσώπου είναι το επόμενο.

4. ΤΟΝΕΡ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Συχνά το αγνοούμε, αλλά είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της περιποίησης του δέρματος. Εκτός από την αποκατάσταση της ισορροπίας του pH του δέρματος και την αίσθηση απαλότητας που χαρίζει, το τόνερ προσώπου μπορεί να καθαρίσει τα υπολείμματα βρωμιάς που παραμένουν στο πρόσωπο. Αυτό είναι το τελευταίο βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε, για να έχετε μια τέλεια επιδερμίδα, εντελώς καθαρή. Μπορούμε να πούμε ότι το τόνερ προσώπου είναι το Α και το Ω στη ρουτίνα του καθαρισμού προσώπου σε βημάτα. Αναμφίβολα, αυτό το προϊόν περιποίησης σας προσφέρει πολλά οφέλη και προετοιμάζει το δέρμα για το σέρουμ ή την κρέμα σας.

Τέλος, σας προτείνω να ακολουθείτε τη ρουτίνα καθαρισμού προσώπου σε βήματα, πριν πέσετε για ύπνο. Αυτό θα βοηθήσει το δέρμα να εκτελέσει όλες τις διαδικασίες αναζωογόνησης ανενόχλητο και εύκολα.