Οι 3 καλύτερες μέθοδοι για σημάδια ξηρότητας – απολέπιση, σέρουμ και έλαια

Τα σημάδια ξηροδερμίας είναι ένας πραγματικός εφιάλτης για πολλές γυναίκες, οι οποίες αγαπούν το μακιγιάζ στην καθημερινότητά τους. Η βάση μέικαπ τονίζει την παραμικρή ατέλεια ξηροδερμίας. Μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό; Δείτε παρακάτω τις 3 καλύτερες μεθόδους για σημάδια ξηροδερμίας.

Σίγουρα πρόκειται για θέμα αισθητικής. Ωστόσο κρύβονται και περισσότερα, γιατί το ξηρό δέρμα είναι σημάδι του οργανισμού ότι του λείπει κάτι: ενυδάτωση, θρέψη, ενδυνάμωση. Ίσως πρέπει να το ψάξετε περισσότερο.

Σημάδια ξηροδερμίας στο πρόσωπο. Από που προέρχονται;

Μερικές φορές είναι σύμπτωμα ασθένειας, π.χ. έκζεμα, ψωρίαση και AD. Ωστόσο μην πανικοβληθείτε γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις η αιτία είναι απλή και είναι η αφυδάτωση. Όταν δεν παρέχετε στον οργανισμό σας την κατάλληλη ενυδάτωση και η διατροφή σας είναι χαμηλή σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, τότε θα παρατηρήσετε σημάδια ξηροδερμίας. Εμφανίζονται κυρίως στο πρόσωπο, γιατί εκεί το δέρμα είναι πιο λεπτό και χάνει το νερό γρηγορότερα.

Οι αιτίες για τη ξηροδερμία ποικίλουν. Θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας τις πιο συνήθεις αιτίες:

  • αφυδάτωση,
  • έλλειψη ενυδάτωσης στην καθημερινή σας περιποίηση,
  • εργασία σε κλιματιζόμενο δωμάτιο,
  • χρήση καλλυντικών που προκαλούν ξηρότητα,
  • έλλειψη προστασίας κατά των ατμοσφαιρικών παραγόντων.

Πώς να απαλλαγείτε από τα σημάδια ξηροδερμίας στο πρόσωπο;

Το βασικό είναι να παρέχετε στο δέρμα ενυδάτωση από το εσωτερικό και να του προσφέρετε τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά, μέσα από τη διατροφή σας. Αυτό που τρώμε επηρεάζει σημαντικά την όψη του δέρματος. Ο καλύτερος τρόπος να καταπολεμήσετε τα σημάδια ξηροδερμίας είναι να πίνετε 8 ποτήρια νερό την ημέρα και να χρησιμοποιείτε προϊόντα πλούσια σε ωμέγα λιπαρά οξέα. Αυτά τα προϊόντα μπορεί να είναι φυσικά έλαια, αβοκάντο, ψάρια, ξηροί καρποί και σπόροι. Να θυμάστε πάντα ότι η διατροφή πρέπει να είναι ισορροπημένη, γιατί αυτό είναι το καλύτερο για το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια σας.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η κατάλληλη ρουτίνα ομορφιάς, επικεντρωμένη στην ενυδάτωση και στην προστασία. Θα πρέπει να συμβαδίζει με μια υγιεινή διατροφή, αλλά να μην την αντικαθιστά, διότι η παράλληλη δραστηριότητα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, είναι η καλύτερη προσέγγιση. Τι θα σας βοηθήσει στην καταπολέμηση της ξηροδερμίας;

Οι τρεις καλύτερες μέθοδοι για ξηρές επιδερμίδες

Όσον αφορά τη ρουτίνα ομορφιάς, χρειάζεστε μια ευέλικτη προσέγγιση και ο καλύτερος τρόπος είναι να να κάνετε απολέπιση, για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα, να ενυδατώνετε βαθιά και να προστατεύετε το δέρμα από επιβλαβείς παράγοντες.

Εάν έχετε σημάδια ξηροδερμίας, καλό είναι να χρησιμοποιείτε αυτά τα τρία προϊόντα.

  1. Προϊόν Απολέπισης – μπορεί να είναι μηχανικό (με μικρούς κόκκους) ή ενζυματικό (όξινη βάση), αλλά το πιο σημαντικό είναι να το χρησιμοποιείτε συχνά, π.χ. κάθε 2-3 μέρες. Θα ξεφορτωθείτε το ξηρό δέρμα, η επιδερμίδα θα είναι ομοιόμορφη και θα ενεργοποιήσετε την αναζωογόνηση.
  2. Σέρουμ – τα καλύτερα σέρουμ είναι αυτά που περιέχουν υαλουρονικό οξύ για εντατική ενυδάτωση, από μέσα προς τα έξω. Ένα συμπυκνωμένο προϊόν, όπως αυτό, πρέπει να χρησιμοποιείται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, π.χ. μετά το βραδινό καθαρισμό προσώπου.
  3. Έλαια– το τρίτο βήμα στην περιποίηση δέρματος με ξηρότητα είναι η χρήση κάποιου φυσικού ελαίου (αργανέλαιο, έλαιο μακαδάμια, έλαιο χοχόμπα). Όταν το χρησιμοποιείτε αφού έχει απορροφηθεί το σέρουμ, θα δημιουργηθεί ένα προστατευτικό φράγμα για την αποφυγή απώλειας νερού.