Περιποίηση δέρματος με τάσεις ακμής: Φυσικά έλαια για μια αψεγάδιαστη επιδερμίδα

Είναι μύθος ότι τα φυσικά έλαια δεν είναι κατάλληλα για δέρματα με ακμή. Αρκεί να βρείτε το σωστό έλαιο και αυτό δεν θα επιδεινώνει την κατάσταση του δέρματός σας. Αν το φυσικό έλαιο ταιριάξει με το δέρμα σας, θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την ακμή και θα επουλώσει τα σημάδια του προσώπου σας. Ποια φυσικά έλαια είναι τα πιο κατάλληλα για δέρμα με τάσεις ακμής; Ποιο έλαιο περιποίησης να επιλέξετε, αν το δέρμα σας είναι γεμάτο ατέλειες; Το λιπαρό πρόσωπο αντιδρά καλά με τα φυσικά έλαια; Βρείτε παρακάτω τις απαντήσεις.

Φυσικά έλαια για δέρμα με ακμή. Να τα χρησιμοποιήσετε ή όχι;

Τα φυσικά έλαια είναι καλλυντικά που μας χάρισε η Μητέρα Φύση. Με τη βοήθειά τους μπορούμε να καταπολεμήσουμε σχεδόν όλα τα δερματικά προβλήματα με επιτυχία, βεβαιωθείτε όμως ότι το λάδι που θέλετε να χρησιμοποιήσετε καλύπτει όλες τις ανάγκες σας. Δηλαδή, φανταστείτε ότι επιλέγετε την κατάλληλη κρέμα προσώπου, για παράδειγμα, δεν θα χρησιμοποιήσετε μια πλούσια κρέμα, εάν το δέρμα σας είναι λιπαρό και με τάσεις ακμής. Ακολουθήστε τον ίδιο κανόνα όταν επιλέγετε φυσικό έλαιο.

Τα φυσικά έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία όλων των τύπων δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του λιπαρού. Μην ανησυχείτε ότι αυτή η λιπαρή ουσία θα φράξει τους πόρους του δέρματος σας και θα χειροτερέψει το πρόβλημα της ακμής. Επιλέξτε ένα από τα φυσικά έλαια που αναφέρονται παρακάτω και δεν θα έχετε πρόβλημα. Μόνο τότε θα είστε σίγουροι ότι η ισορροπία των λιπαρών οξέων είναι κατάλληλη για το δέρμα σας με τάσεις ακμής. Το δέρμα σας θα είναι ευγνώμων για τα ελαφριά έλαια που δεν αφυδατώνουν. Τα φυσικά έλαια βελτιώνουν το δέρμα σας και εξαφανίζουν την ακμή.

Τα έλαια που πρέπει να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ εάν το δέρμα σας έχει τάσεις ακμής

Υπάρχει μια ομάδα φυσικών λαδιών που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε σε λιπαρό δέρμα με τάσεις ακμής. Αυτά τα έλαια είναι ιδανικά για ξηρά δέρματα.

  • έλαιο σπόρου σιταριού
  • έλαιο σπόρου ροδάκινου
  • έλαιο κνήκου
  • έλαιο φουντουκιού
  • φοινικέλαιο
  • έλαιο νυχτολούλουδου
  • έλαιο σπόρου βαμβακιού

Τα έλαια που μπορείτε να ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΤΕ άν το δέρμα σας έχει τάσεις ακμής

Τα καλά νέα είναι ότι η λίστα των φυσικών λαδιών για δέρματα με τάσεις ακμής, τα οποία αντιμετωπίζουν τις φλεγμονές, δεν είναι μικρή. Αρκούν 3-4 σταγόνες και ένα μασάζ στο πρόσωπο πριν τοποθετήσετε την κρέμα προσώπου σας και το δέρμα θα βελτιωθεί αρκετά γρήγορα. Εάν είστε συστηματικοί στη χρήση θα έχετε ένα απαλό δέρμα χωρίς σημάδια. Παρακάτω θα βρείτε τα έλαια που πρέπει να δοκιμάσετε:

  • έλαιο χοχόμπα
  • έλαιο σπόρου βατόμουρου
  • έλαιο κάνναβης
  • έλαιο ταμανού

Όλα τα παραπάνω έλαια έχουν καταπραϋντική και αντιφλεγμονώδη δράση, συνεπώς εμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων, τα οποία προκαλούν ακμή. Επιπλέον το έλαιο χοχόμπα, το έλαιο σπόρου βατόμουρου, το έλαιο κάνναβης και το έλαιο ταμανού, εξισορροπούν την έκκριση σμήγματος και μειώνουν τα σημάδια από την ακμή.

ΕΛΑΙΟ ΧΟΧΟΜΠΑ

Το έλαιο χοχόμπα είναι εξαιρετικό με φανταστική σύνθεση – περιέχει χημικά συστατικά που υπάρχουν στο ανθρώπινο σμήγμα. Χάρη στο σκουαλένιο, το έλαιο χοχόμπα μπορεί να ρυθμίσει και να μειώσει κατά ένα μεγάλο βαθμό την έκκριση σμήγματος. Είναι πολύ ελαφρύ φυσικό έλαιο και απορροφάται εύκολα. Το έλαιο χοχόμπα είναι κερί σε υγρή μορφή. Ωστόσο χαρακτηρίζεται ως λάδι και βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής, ανεξάρτητα εάν το πρόβλημα είναι σε νεανικό ή ώριμο δέρμα.

ΕΛΑΙΟ ΣΠΟΡΟΥ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή έλαια, το οποίο, εκτός από τις ιδιότητές του κατά της ακμής, είναι σε θέση να αναζωογονήσει το δέρμα. Επιπλέον, το έλαιο βατόμουρου είναι γνωστό για την αντηλιακή προστασία που προσφέρει από τις ακτίνες UV. Παράλληλα πολλοί δερματολόγοι συνιστούν στους ασθενείς τους το έλαιο βατόμουρου, εάν δεν θέλουν να καταφύγουν σε φάρμακα. Αυτό το έλαιο είναι κατάλληλο επίσης για να θεραπεύσει το προβληματικό δέρμα, καθώς εξισορροπεί την έκκριση σμήγματος, καταπολεμά τα σπυράκια, καταπραΰνει τις φλεγμονές και ενισχύει το φράγμα των λιπιδίων. Διαθέτοντας έναν υψηλό ρυθμό απορρόφησης, το έλαιο σπόρου βατόμουρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά στην πρωινή σας ρουτίνα ομορφιάς, ενώ παράλληλα χρησιμεύει και ως βάση μακιγιάζ.

ΕΛΑΙΟ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Το έλαιο κάνναβης είναι γνωστό ως η καλύτερη φυσική ουσία για ενυδάτωση και αναζωογόνηση του δέρματος. Προσφέρει ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες, ενώ το έλαιο κάνναβης φαίνεται να είναι κατάλληλο και για προβληματικές επιδερμίδές. Ανήκει στην κατηγορία ελαίων που δεν αφυδατώνουν, άρα σας προσφέρει όλα τα οφέλη ενός φυσικού λαδιού, χωρίς να σας αφήνει λιπαρή αίσθηση. Το έλαιο κάνναβης καταπολεμά τις φλεγμονές, είναι αντισηπτικό, βοηθά στη γρηγορότερη αναζωογόνηση του δέρματος και εξαφανίζει την ακμή.

ΕΛΑΙΟ ΤΑΜΑΝΟΥ

Το έλαιο ταμανού προσφέρει τη δυνατότητα θεραπείας βελτίωσης του δέρματος, με φυσικό τρόπο. Αυτό το έλαιο είναι βιο-συμβατό με το λιπαρό δέρμα που έχει τάσεις ακμής, γι’ αυτό το λόγο αντεμετωπίζει αποτελεσματικά τις ατέλειες. Το έλαιο ταμανού ξεχωρίζει από τα παραπάνω έλαια γιατί πρέπει να τοποθετείται τοπικά, συγκεκριμένα μόνο στην ακμή. Λειτουργεί γρήγορα και φωτίζει αποτελεσματικά τα σημάδια της ακμής. Επιπλέον αυτή η φυσική ουσία διαθέτει ισχυρές αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Όπως και τα υπόλοιπα έλαια, το έλαιο ταμανού εξισορροπεί την έκκριση σμήγματος, επιταχύνει τις διαδικασίες επούλωσης του δέρματος, μειώνει τα μαύρα στίγματα και ξεβουλώνει τους πόρους.