Περιποίηση επιπέδου-σπα στο σπίτι – έξυπνοι τρόποι να χαλαρώσετε & να δείξετε υπέροχες!

Δεν θέλετε κάποιες φορές, μετά από μια κουραστική μέρα, να χαλαρώσετε κάνοντας ένα ζεστό μπάνιο; Παρόλο που δεν έχετε πάντα χρόνο για κάτι τέτοιο, μπορείτε να χαλαρωσέτε, έστω για λίγο, κάνοντας σπα προσώπου στο σπίτι. Πώς να προετοιμαστείτε για ένα οικονομικό σπα στο σπίτι;

Το δέρμα του προσώπου μας ταλαιπωρείται από το συνεχές άγχος, την κούραση και την πολυάσχολη ζωή. Κάθε ξενύχτι και ανησυχία είναι ορατή στο πρόσωπο – ρυτίδες, μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, πρησμένα μάτια, θαμπό δέρμα δίχως ζωντάνια. Ήρθε η ώρα να δράσετε!

Περιποίηση προσώπου σε επίπεδο ΣΠΑ. Τι είναι αυτό?

‘Ολοι όσοι σκέφτονται το σπα, φαντάζονται ένα ζεστό μπάνιο με μπουρμπουλήθρες, αλλά υπάρχει και μια διαφορετική επιλογή που δεν απαιτεί τόσο πολύ χρόνο, ενώ προσφέρει εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα και είναι το ΣΠΑ προσώπου. Τι ακριβώς περιλαμβάνει; Πρόκειται για μια σειρά χαλαρωτικών θεραπειών προσώπου που σας κάνουν να αισθάνεστε καλύτερα και να χαλαρώνετε από την ένταση, ενώ το δέρμα σας αναζωογονείται και αποκτά υγιή λάμψη.

Μπορείτε να αγοράσετε μια θεραπεία σπα για το πρόσωπο και να την κάνετε σπίτι – δεν είναι ούτε ακριβή, ούτε απαιτεί πολύ χρόνο αλλά δεν είναι και δύσκολη. Χρησιμοποιήστε τη θεραπεία κάθε φορά που αισθάνεστε κουρασμένοι και θέλετε μια άμεση δόση χαλάρωσης ή όταν βλέπετε ότι το πρόσωπό σας έχει ανάγκη από ενυδάτωση και ζωντάνια, τότε είναι η στιγμή που θα πρέπει να του παρέχετε τα καλύτερα θρεπτικά συστατικά, έτσι ώστε να λάμψει και να δείξει νεανικό.

Θεραπεία Προσώπου Σπα στο σπίτι βήμα προς βήμα

Τι χρειάζεστε για να περιποιηθείτε το πρόσωπό σας σαν να βρίσκεστε σε πραγματικό σπα; Πρώτ’ απ’ όλα χρειάζεστε το χρόνο. Όσον αφορά τα προϊόντα, πιθανότατα τα έχετε ήδη τα περισσότερα στο σπίτι. Έτοιμοι? Ας ξεκινήσουμε τη θεραπεία προσώπου σπα στο σπίτι σας.

Βήμα 1 Αφαίρεση μακιγιάζ και καθαρισμός προσώπου

Πρώτον, πρέπει να καθαρίσετε το πρόσωπό σας από το μακιγιάζ και να αφαιρέσετε όλους τους ρύπους που έχουν συσσωρευτεί (λιπαρότητα προσώπου, σκόνη, ρύπανση). Δοκιμάστε τη Μέθοδο Καθαρισμού με Λάδι, πιο συγκεκριμένα χρειάζεστε ένα μείγμα από καστορέλαιο και ένα λάδι βάσης, π.χ. αργανέλαιο ή έλαιο χοχόμπα. Τα λάδια απομακρύνουν αποτελεσματικά ακόμη αλλά και την πιο ανθεκτική βρωμιά, χωρίς να αφήνουν το δέρμα στεγνό ή σφιγμένο. Στο τέλος σκουπίστε το πρόσωπο και αφαιρέστε όλα τα υπολείμματα λαδιού.

Βήμα 2 Ατμός Προσώπου

Τώρα ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στα βαθύτερα στρώματα. Ο ατμός έχει φτιαχτεί γι’ αυτή τη διαδικασία. Ρίχνουμε ζεστό νερό σε ένα μπολ, προσθέτουμε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο (π.χ. λάδι δενδρολίβανου), βάζουμε μια πετσέτα στο κεφάλι και σκύβουμε πάνω από το μπολ. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος και το πρόσωπο να καθαριστεί εις βάθος. Ο ατμός προσώπου μας βοηθά να απαλλαγούμε από τα ενοχλητικά μαύρα στίγματα, απαλύνει το δέρμα και το προετοιμάζει για τα επόμενα βήματα.

Βήμα 3 Μάσκα Προσώπου

Το επόμενο βήμα θα σας κάνει να νιώσετε σαν να βρίσκεστε πραγματικά σε ένα κέντρο περιποίησης σπα και αυτό είναι η μάσκα προσώπου και οι κομπρέσες αγγουριού. Κάθε γυναίκα γνωρίζει ήδη αυτό το δίδυμο και ονειρεύεται να χαλαρώνει με αυτόν τον τρόπο. Είναι ευκολότερο απ’ όσο νομίζετε! Χρησιμοποιήστε μια έντονα θρεπτική, ενυδατική, αναζωογονητική μάσκα (π.χ. αβοκάντο, μέλι και γιαούρτι ή οποιαδήποτε άλλη σπιτική συνταγή). Αφού το τοποθετήσετε στο δέρμα, ξαπλώστε στο κρεβάτι, τοποθετήστε τις φέτες αγγουριού στα βλέφαρα, οι οποίες ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη και μετά … κλείστε τα μάτια και κοιμηθείτε!

Βήμα 4 Μασάζ με Λάδι

Αφού ξεπλύνετε τη μάσκα, θα πρέπει να προστατέψετε το δέρμα από την απώλεια της ενυδάτωσης αλλά και των θρεπτικών συστατικών. Με ποιο τρόπο? Ιδανικά χρησιμοποιώντας φυσικά έλαια καλλωπισμού όπως το αμυγδαλέλαιο, το αργανέλαιο ή το λάδι χοχόμπα. Με μια σταγόνα λαδιού κάντε μασάζ στο δέρμα για μερικά λεπτά και έτσι το δέρμα σας θα γίνει απαλότερο, θα του παρέχεται όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται και θα είναι προστατευμένο από επιβλαβείς παράγοντες. Αυτό το χαλαρωτικό μασάζ προσώπου κάνει θαύματα, καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσετε το σπα προσώπου σας.