Πώς να αναζωογονήσετε το κουρασμένο δέρμα; Μάθετε 5 χρήσιμες συμβουλές

Θαμπό, ματ και άτονο δέρμα – αυτά είναι τα επίθετα που χρησιμοποιούν οι γυναίκες πιο συχνά για να περιγράψουν το δέρμα του προσώπου τους. Οι τοξίνες και οι πολλές ώρες που περνούν μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή, σε συνδυασμό με το άγχος, είναι οι αιτίες που πρέπει να κατηγορούμε για την καταστροφή του δέρματός μας.

Όταν το δέρμα εκτίθεται σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες, αποδυναμώνεται και χάνει την ικανότητά του για αναζωογόνηση. Άρα, σύμφωνα με τα παραπάνω, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε μερικά κόλπα που θα μας βοηθήσουν να επαναφέρουμε τη ζωντάνια στο δέρμα μας. Παρακάτω θα δείτε πώς μπορείτε να αναζωογονήσετε το κουρασμένο δέρμα.

Αιτίες θαμπής επιδερμίδας

Πρέπει να γνωρίζετε τι ακριβώς βλάπτει το δέρμα σας. Κατέχοντας τη γνώση, θα μπορέσετε να εξαλείψετε μερικούς από τους αρνητικούς παράγοντες στο περιβάλλον σας και έτσι θα βελτιώσετε το δέρμα σας. Εάν υπάρχει η δυνατότητα, προσπαθήστε να αποφεύγετε τα παρακάτω:

  • μη ισορροπημένη διατροφή το δέρμα σας έχει ανάγκη από βιταμίνες που υπάρχουν στα τρόφιμα και όχι μόνο στα καλλυντικά. Οι βασικές βιταμίνες που βοηθούν το δέρμα είναι οι A, B5, C και E. Ο ψευδάργυρος επίσης είναι πολύ καλός για την αντιμετώπιση πολλών δερματικών προβλημάτων.
  • κάπνισμα – η κατάσταση του δέρματος επιδεινώνεται γρήγορα υπό την επίδραση τοξινών, που εμπεριέχονται στον καπνό ενός τσιγάρου – το δέρμα σας είναι θαμπό και έχει τάση σε ερεθισμούς.
  • αστική ρύπανση – ο τόπος κατοικίας σας επηρεάζει εξίσου την κατάσταση του δέρματός σας. Ο μολυσμένος αέρας από τα εργοστάσια, οι ρύποι των αυτοκινήτων, είναι συνηθισμένα χαρακτηριστικά των μεγαλουπόλεων που επηρεάζουν το δέρμα σας.
  • χρόνιο άγχος – αναμφίβολα αυτή είναι μία από τις βασικότερες αιτίες που επηρεάζει αρνητικά το σύνολο του σώματός μας, συμπεριλαμβανομένου και του δέρματος.
  • έλλειψη σωματικής άσκησης/δεν περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους – όταν γυμνάζεστε, το δέρμα σας γυμνάζεται μαζί σας. Η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται και απελευθερώνονται οι τοξίνες από το σώμα σας. Όταν το σώμα μας ενεργοποιείται, μπορεί να ξεφορτωθεί όλα αυτά που το βλάπτουν πιο άμεσα.
  • κάποια φάρμακα και ασθένειες – στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι, αλλά να έχετε απλώς υπόψιν ότι υπάρχουν πολλά φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων που δεν απαιτούν συνταγή γιατρού, τα οποία ενδέχεται να συμβάλλουν στην αποδυνάμωση του δέρματος και στη θαμπάδα.

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ ΣΕ 5-ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΘΑΜΠΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

1. Να έχετε ισορροπημένη υγιεινή διατροφή και να πίνετε άφθονο ​​νερό

Το θαμπό και κουρασμένο δέρμα είναι συχνά συνέπεια της έλλειψης βιταμινών. Αναλογιστείτε για λίγο, ποια προϊόντα πρέπει να συμπεριληφθούν στη διατροφή σας. Εάν υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που δεν σας αρέσουν, μπορείτε να πάρετε εναλλακτικά ορισμένα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το δέρμα σας. Προσπαθήστε να εφοδιάζετε το σώμα σας με βιταμίνες της ομάδας Β, με βιταμίνες Α, Ε και C, καθώς και με τα πολύτιμα ακόρεστα λιπαρά οξέα.

Το πιο σημαντικό είναι το φρέσκο ​​μεταλλικό νερό, καθώς έχει τεράστια επίδραση στο δέρμα σας. Δεν πρέπει να αμφισβητείτε τη δύναμη της φυσικής ενυδάτωσης. Επομένως, προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό την ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα ενεργοποιήσετε το ρυθμό του μεταβολισμού των ιστών του δέρματος.

2. Κινείστε το σώμα σας και βρείτε χρόνο για να χαλαρώσετε

Κόκκινα μάγουλα, δέρμα με οξυγόνο, ενώ παράλληλα οι τοξίνες απομακρύνονται από το σώμα σας – αυτά είναι τα οφέλη που θα απολαύσετε μόλις ξεκινήσετε να γυμνάζεστε συχνά. Δεν χρειάζεται να γυμνάζεστε έντονα, όπως για παράδειγμα να κάνετε crossfit ή αερόβια άσκηση, καθώς αρκεί μια βόλτα για περπάτημα. Μια σύντομη απόδραση θα ήταν επίσης μια καλή ιδέα που θα σας βοηθούσε να βελτιώσετε το δέρμα σας.

Η σωματική άσκηση δεν χρειάζεται να διαρκεί πολλές ώρες. Ακόμα και η σύντομη άσκηση, σε ένα χώρο που αερίζεται, θα σας βοηθήσει να επιταχύνετε την κυκλοφορία του αίματος και να παρέχετε οξυγόνο στο δέρμα σας.

3. Κάντε μασάζ στο δέρμα σας

Μια άλλη εκπληκτική ιδέα που θα σας βοηθήσει να επιταχύνετε την κυκλοφορία του αίματος, να ενδυναμώσετε και να θρέψετε το δέρμα σας, ενώ παράλληλα θα ενεργοποιήσετε τις διαδικασίες αναζωογόνησης του δέρματος, είναι το μασάζ σε όλο το σώμα, στο πρόσωπο και στο τριχωτό της κεφαλής. Μπορείτε να κάνετε μασάζ στο πρόσωπό σας με ένα ρολό νεφρίτη, με πλάκα gua sha ή οποιοδήποτε άλλο εργαλείο έχει σχεδιαστεί για το σκοπό αυτό. Εάν δεν έχετε κάποιο από τα παραπάνω εργαλεία στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας, εννοείται ότι είναι κατάλληλα για να κάνετε καθημερινά μασάζ στο πρόσωπό σας. Απλώς επιλέξτε την ώρα της ημέρας που σας εξυπηρετεί, χρησιμοποιήστε ένα καλό σέρουμ προσώπου ή ένα φυσικό καλλωπιστικό λάδι στο δέρμα και κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας με αργές και απαλές κινήσεις. Εάν δεν έχετε ιδέα πώς να κάνετε μασάζ στο κουρασμένο δέρμα σας, μπορείτε να δείτε σχετικά βίντεο στο διαδίκτυο.

4. Ακολουθήστε τους βασικούς κανόνες περιποίησης του δέρματος

Οι κακές συνήθειες περιποίησης κάνουν το δέρμα να δείχνει θαμπό και κουρασμένο. Θέλετε να τις αλλάξετε; Ακολουθήστε τους παρακάτω κανόνες περιποίησης:

  • Μην πλένετε το πρόσωπό σας με αλκαλικό σαπούνι που αφυδατώνει.
  • Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που αφυδατώνουν, ακόμη και αν το δέρμα σας έχει τάσεις ακμής.
  • Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και το σολάριουμ.
  • Να χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό, ακόμη και το χειμώνα.
  • Προστατέψτε το δέρμα σας από την παγωνιά και τον αέρα.
  • Αποφύγετε τις τοξίνες και τα δωμάτια καπνιζόντων.
  • Αφαιρέστε το μακιγιάζ μόνο με προϊόντα που προορίζονται γι’ αυτό το σκοπό.
  • Να χρησιμοποιείτε πάντα τόνερ προσώπου αφού αφαιρέσετε το μακιγιάζ.
  • Αφαιρέστε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος χρησιμοποιώντας ήπια σκραμπ (π.χ. με οξέα AHA).

5. Προσφέρετε θρέψη στο δέρμα σας επιλέγοντας δοκιμασμένα καλλυντικά

Τα σέρουμ και οι κρέμες που χρησιμοποιείτε πρέπει να ταιριάζουν πάντοτε με τον τύπο του δέρματός σας. Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε είναι κατάλληλα για ταλαιπωρημένο και κουρασμένο δέρμα. Τι είδους καλλυντικά και ποια συστατικά πρέπει να ψάξετε; Για παράδειγμα, η βιταμίνη C είναι μία από τις καλύτερες ουσίες για τη γρήγορη βελτίωση του δέρματός σας. Η βιταμίνη C είναι γνωστή για τη λάμψη και την αναζωογόνηση που χαρίζει στο δέρμα. Επίσης αυτό το απαραίτητο θρεπτικό συστατικό μπορεί να προσφέρει έναν ομοιόμορφο τόνο στο δέρμα και έτσι φαίνεστε λιγότερο κουρασμένοι.

Αναζητήσετε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που προστατεύουν το πρόσωπό σας από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση. Αυτός ο κανόνας ισχύει για τις κρέμες προσώπου, για τις λοσιόν μισελέρ, για τις μους καθαρισμού και για τα τόνερ.

Μόλις ξεκινήσετε τη θεραπεία με βιταμίνη C, μπορείτε να την εμπλουτίσετε και με ψευδάργυρο. Μπορείτε να επιλέξετε συμπληρώματα διατροφής εάν δεν θέλετε να τρώτε φρέσκα λαχανικά και φρούτα καθημερινά. Ο ψευδάργυρος είναι μια ακόμη ουσία που σας βοηθά να καταπολεμήσετε τις ελεύθερες ρίζες. Ανακεφαλαιώνοντας, μη διστάσετε να περιποιηθείτε το δέρμα σας με μάσκες θρέψης, οι οποίες μπορούν να χαρίσουν στο πρόσωπό σας λάμψη και νεανικότητα.