Πώς να χρησιμοποιήσετε σέρουμ προσώπου; 5 απλοί κανόνες να ακολουθήσετε

Και ποιος δεν γνωρίζει τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των σέρουμ προσώπου. Ωστόσο λίγοι άνθρωποι δίνουν σημασία στον τρόπο χρήσης τους, έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν το 100% της δυναμικής τους. Δείτε παρακάτω πέντε απλούς κανόνες που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Πεπεισμένες είτε από την αδελφή/φίλη/αισθητικό, αγοράσατε ένα σέρουμ προσώπου, ελπίζοντας οτι θα σας προσφέρει γρηγορότερα και καλύτερα αποτελέσματα από την ενυδατική σας κρέμα. Δυστυχώς, όμως, έχουν περάσει μερικές εβδομάδες από τότε που ξεκινήσατε να το χρησιμοποιείτε και δεν βλέπετε καμία βελτίωση. Η επιλογή του προϊόντος δεν είναι απαραίτητα το πρόβλημα. Μπορεί να χρησιμοποιούσατε το σέρουμ εντελώς λάθος. Πώς να το κάνετε σωστά; Διαβάστε παρακάτω πέντε κανόνες για τη χρήση σέρουμ προσώπου.

Πώς να χρησιμοποιήσετε σέρουμ προσώπου;

1. Ποτέ μην το αντικαθιστάτε με την κρέμα. Πάντα να τα συνδυάζετε.

Πολλές γυναίκες λανθασμένα πιστεύουν ότι το σέρουμ είναι υποκατάστατο της κρέμας και έτσι πετούν την ενυδατική τους κρέμα και χρησιμοποιούν μόνο το σέρουμ. Είναι λάθος, λόγω των διαφορετικών αποτελεσμάτων που προσφέρουν τα σέρουμ και οι κρέμες – το σέρουμ λειτουργεί βαθιά μέσα στο δέρμα, ενώ η κρέμα δρα στην επιφάνεια. Αντί να αντικαταστήσετε το ένα με το άλλο, τοποθετήστε πρώτα το σέρουμ και μετά την κρέμα. Με αυτόν τον τρόπο τα συστατικά του σέρουμ λειτουργούν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, τα επιδιορθώνουν και τα αναδομούν, ενώ η κρέμα καλύπτει το πρόσωπο με μια ελαφριά, προστατευτική στρώση που κλειδώνει την ενυδάτωση.

2. Πάντα να χρησιμοποιείτε σέρουμ σε καθαρό δέρμα.

Τα συστατικά ενός σέρουμ είναι μικροσκοπικά και εισχωρούν εύκολα στις βαθιές δομές του δέρματος, αλλά ας τα διευκολύνουμε και εμείς λίγο περισσότερο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε το μακιγιάζ, να ξεφορτωθείτε όλους τους ρύπους, έτσι ώστε το σέρουμ να κάνει θαύματα. Ο κανόνας λέει ότι αφαιρείτε το μακιγιάζ, μέχρι το κάθε βαμβάκι που χρησιμοποιείτε να μένει καθαρό. Στη συνέχεια πλύνετε το πρόσωπό σας, για παράδειγμα με ένα καθαριστικό τζελ, για να βεβαιωθείτε ότι το δέρμα είναι πεντακάθαρο. Αφού σκουπίσετε το πρόσωπο, μπορείτε να προχωρήσετε με την τοποθέτηση του σέρουμ.

3. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε προϊόντα με βάση το λάδι πριν από το σέρουμ.

Μερικές φορές τυχαίνει το σέρουμ σας να μην προσφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, παρόλο που πλένετε καλά το πρόσωπό σας πριν την τοποθέτηση. Τι φταίει; Μάλλον ευθύνεται το καθαριστικό προσώπου. Εάν έχει ως βάση έλαια, δημιουργεί ένα αδιαπέραστο στρώμα που εμποδίζει το σέρουμ να εισχωρήσει στο δέρμα. Πριν εφαρμόσετε το σέρουμ, μην χρησιμοποιήσετε προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ με βάση το λάδι

4. Χρησιμοποιήστε σέρουμ καθημερινά, όχι μόνο που και που.

Ένας ακόμα βασικός κανόνας αναφέρει ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε το σέρουμ σας συχνά. Κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι είναι απλώς μια προσωρινή θεραπεία, καθώς το δέρμα σας χρειάζεται εντατική φροντίδα και μια ισχυρή δόση θρεπτικών συστατικών συνεχώς. Γι’ αυτό το λόγο, τα καλύτερα αποτελέσματα με διάρκεια, μπορείτε να τα πετύχετε μέσω της συχνής χρήσης, καθημερινά – μία φορά την ημέρα, ή πρωί και βράδυ.

5. Τοποθετήστε το σέρουμ ταμποναριστά στο δέρμα.

Ο τρόπος που απλώνετε το σέρουμ στο πρόσωπο κατέχει εξίσου σημαντικό ρόλο στη διαδικασία. Μην τεντώνετε πολύ το δέρμα, εξάλλου θέλετε να το κάνετε πιο σφριγηλό και πιο απαλό, όχι το αντίθετο. Οι ταμποναριστές κινήσεις είναι ο καλύτερος τρόπος να τοποθετήσετε το προϊόν. Αυτή η τεχνική αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, έτσι το δέρμα απορροφά το σέρουμ γρηγορότερα και ενεργοποιείτε τις λειτουργίες του δέρματός σας.