Σέρουμ προσώπου Ρετινόλης: Πώς να επιλέξετε και πώς να το χρησιμοποιήσετε σωστά;

Η βιταμίνη Α είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα καλλυντικών. Αυτός είναι και ένας προφανής λόγος, για τον οποίο επιλέγουμε τόσο πρόθυμα σέρουμ προσώπου ρετινόλης – επειδή τέτοιου τύπου προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, παρέχουν ολοκληρωμένη φροντίδα, αναζωογονούν το δέρμα, μειώνουν τις ρυτίδες και μαλακώνουν τους αποχρωματισμούς. Ξέρετε γιατί η προσθήκη ρετινόλης στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης θα σας ωφελήσει; Γνωρίζετε ποιο σέρουμ προσώπου με ρετινόλη θα σας προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα;

Δεν πέρασε και πολύς καιρός που τον τίτλο της καλύτερης αντιγηραντικής ουσίας τον κατείχε άλλη βιταμίνη – η Ε. Σήμερα, έχει αποδειχθεί ότι η βιταμίνη Α, η οποία είναι γνωστή και ως ρετινόλη, είναι ο ισχυρότερος αναζωογονητικός παράγοντας που χρησιμοποιείται στα καλλυντικά. Γι ‘αυτό παρατηρούμε όλο και αυξανόμενο αριθμό προϊόντων περιποίησης να προσφέρουν αυτό το απαραίτητο θρεπτικό συστατικό στα προϊόντα τους, ως ενεργή ουσία. Το πιο δημοφιλές, όπως αναφέραμε, είναι το σέρουμ προσώπου ρετινόλης – υψηλή συγκέντρωση που προσφέρει εντατικά αποτελέσματα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ρετινόλη; Τι πρέπει να γνωρίζετε για το σέρουμ ρετινόλης; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε εάν γνωρίζετε ήδη όλα τα οφέλη που προσφέρει η ρετινόλη και δείτε πώς να τη χρησιμοποιείτε σωστά στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης.

Σέρουμ προσώπου ρετινόλης

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή σέρουμ αντιγήρανσης προσώπου. Σύμφωνα με τους χρήστες, είναι ένα σέρουμ που προτιμούν κυρίως οι γυναίκες που έχουν παρατηρήσει τα πρώτα σημάδια γήρανσης και απώλειας ανθεκτικότητας στο δέρμα. Φυσικά και αυτή δεν είναι η μόνη κατάσταση που μπορεί να φανεί χρήσιμο το σέρουμ προσώπου ρετινόλης, καθώς μπορεί επίσης να βελτιώσει την κατάσταση του δέρματος που ταλαιπωρείται από ακμή ή/και αποχρωματισμούς. Στην πραγματικότητα, η βιταμίνη Α είναι ικανή να βοηθήσει οποιαδήποτε στιγμή την επιδερμίδα που ξεκινά να εμφανίζει σημάδια, ειδικότερα όταν χρησιμοποιείται με τη μορφή ενός συμπυκνωμένου σέρουμ, το οποίο λειτουργεί καλύτερα από μια κρέμα ανόρθωσης προσώπου. Πριν αποφασίσετε όμως να περιποιηθείτε το δέρμα σας με ένα σέρουμ προσώπου ρετινόλης, θα πρέπει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στη σύνθεση αυτής της ουσίας.

Ρετινόλη: Ιδιότητες και χρήση στα καλλυντικά

Η τεράστια δημοτικότητα του σέρουμ ρετινόλης δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Εξάλλου πρόκειται για μια βιταμίνη, υπεύθυνη για την εκπλήρωση αρκετά σημαντικών λειτουργιών που αφορούν τη διατήρηση του σώματος σε καλή κατάσταση, καθώς βελτιώνει την αντοχή του οργανισμού μας σε λοιμώξεις και ενθαρρύνει την ανανέωση των βλαστικών κυττάρων. Οι πιο γνωστές της λειτουργίες όμως σχετίζονται με τις ικανότητες για βελτίωση του δέρματος.

Πώς επηρεάζει η βιταμίνη Α το δέρμα; Πρόκειται για μια ουσία που συμμετέχει ενεργά στη σύνθεση πρωτεϊνών, αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό και την κυτταρική διχοτόμηση. Με απλά λόγια, η βιταμίνη Α λειτουργεί ακριβώς εκεί που συμβαίνουν όλες οι σημαντικές λειτουργίες, οι οποίες αφορούν τη διατήρηση της υγείας και της νεανικής εμφάνισης του δέρματος. Όταν χρησιμοποιείται συχνά για περιποίηση (κυρίως στο πρόσωπο), η ρετινόλη σας παρέχει πολυάριθμα οφέλη, πιο συγκεκριμένα: απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, επιταχύνει τις διαδικασίες αναζωογόνησης του δέρματος και ενεργοποιεί τη σύνθεση κολλαγόνου + ελαστίνης. Συνεπώς  το δέρμα επαναφέρει τη φυσική του ανθεκτικότητα και απαλότητα. Η βελτίωση του δέρματος είναι ορατή μετά από μερικές χρήσεις του σέρουμ προσώπου ρετινόλης.

Το καλύτερο σέρουμ προσώπου ρετινόλης

Nanoil - Ορός προσώπου με ρετινόλη

Το σέρουμ προσώπου ρετινόλης που θα χρησιμοποιήσετε, πρέπει να είναι ελεγμένο, με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα , όπως, για παράδειγμα, το Σέρουμ Προσώπου Ρετινόλης Nanoil. Αναμφίβολα πρόκειται για το καλύτερο σέρουμ προσώπου με ρετινόλη, ένα αναζωογονητικό ελιξίριο που επιτρέπει στο δέρμα να επαναφέρει τη νεανικότητά του, την ανθεκτικότητα και την υγιή λάμψη του. Αυτό το σέρουμ προσφέρει 100% βιταμίνη Α, σε συνδυασμό με ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό (Εκχύλισμα Ρίζας Πουρναράβα). Επιπλέον το σέρουμ δεν είναι λιπαρό, απορροφάται πλήρως από το δέρμα και είναι αποτελεσματικό από την πρώτη χρήση. Ποια είναι τα οφέλη που προσφέρει το Σέρουμ Προσώπου Ρετινόλης Nanoil;

  • Ελαφρύνει τους αποχρωματισμούς και το δέρμα είναι λαμπερό.
  • Βελτιώνει την ανθεκτικότητα, ανορθώνει το πρόσωπο και το δέρμα είναι απαλό.
  • Διευκολύνει τις φυσικές διαδικασίες απολέπισης του δέρματος.
  • Μειώνει τις ρυτίδες και βελτιώνει το σχήμα του προσώπου.
  • Βοηθά στη θεραπεία της ακμής.
Μάθετε περισσότερα

Τι πρέπει να έχετε υπόψιν όταν χρησιμοποιείτε ρετινόλη

Η προσθήκη ρετινόλης σε υψηλής ποιότητας σέρουμ προσώπου είναι απόλυτα ασφαλής και δεν προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα. Ωστόσο, πάντα να θυμάστε ότι πρόκειται για μια πολύ ισχυρή ουσία που μπορεί να ευαισθητοποιήσει το δέρμα, αλλά αυτό δεν είναι γενικός κανόνας. Πότε είναι πιθανότερο η ρετινόλη να προκαλέσει κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα; Όταν, για παράδειγμα, χρησιμοποιείτε πολύ ποσότητα και δεν τοποθετείτε αντηλιακή προστασία, τότε μπορεί να αισθανθείτε μια δυσφορία. Γι ‘αυτό το λόγο, συνιστάται να χρησιμοποιείτε αντηλιακή κρέμα μετά από την εφαρμογή της ρετινόλης. Μια καλή εναλλακτική λύση είναι να προσθέσετε ρετινόλη στη νυχτερινή ρουτίνα ομορφιάς και η εντατική περιποίηση του δέρματος να πραγματοποιείται όταν κοιμάστε.

Πώς να ξεκινήσετε την τοποθέτηση ρετινόλης στο πρόσωπο;

Εάν θέλετε να περιποιηθείτε το δέρμα σας σωστά και να του αφαιρέσετε μερικά χρόνια με ένα σέρουμ ρετινόλης, το να αγοράσετε ένα τυχαίο καλλυντικό με βιταμίνη Α δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η ρετινόλη είναι μια αρκετά ισχυρή ουσία που πρέπει το δέρμα να συνηθίσει σε πρώτη φάση. Επομένως πρέπει να ξεκινήσετε τη θεραπεία του δέρματος με ρετινόλη σε χαμηλότερη συγκέντρωση. Μια καλή ιδέα θα ήταν να προσθέσετε σταδιακά τη ρετινόλη στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησής σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να ξεκινήσετε με 0,2% και να το αυξήσετε σιγά σιγα στο 1% και στη συνέχεια σταδιακά στο 2%.

Φυσικά και έχει σημασία τόσο η συχνότητα χρήσης του σέρουμ προσώπου ρετινόλης όσο και η διάρκεια της θεραπείας. Στην αρχή προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε ρετινόλη λιγότερο συχνά, για παράδειγμα μία φορά τη βδομάδα και σταδιακά μπορείτε να την ενσωματώσετε στην καθημερινή σας ρουτίνας ομορφιάς. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι η θεραπεία με βιταμίνη Α μπορεί να διαρκέσει περίπου 6 μήνες, ενώ η συχνότητα χρήσης ρετνόλης πρέπει να μειωθεί μετά την πάροδο αυτού του διαστήματος, δεδομένου ότι τα επιθυμητά αποτελέσματα θα έχουν επιτευχθεί σε αυτό το χρονικό πλαίσιο.