Τέλεια επιδερμίδα – 7 τρόποι για μια αψεγάδιαστη εμφάνιση!

Όταν χαζεύετε μοντέλα στα εξώφυλλα περιοδικών, κατά πάσα πιθανότητα συνειδητοποιείτε ότι το αψεγάδιαστο, εξαιρετικά λείο δέρμα τους, είναι αποτέλεσμα ενός επαγγελματία γραφίστα. Παρ’ όλ’ αυτά, πολλοί επιθυμούν το δέρμα τους να φαίνεται τόσο εντυπωσιακό. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορεί να συμβεί! Δείτε παρακάτω τους 7 τρόπους για να έχετε ένα αψεγάδιαστο δέρμα!

Σπυράκια, ακμή, μαύρα στίγματα – δεν μας προόριζε για όλα αυτά η μητέρα φύση. Σε έναν τέλειο κόσμο – χωρίς χημικές ουσίες, τοξίνες και άγχος – θα φαινόμασταν πολύ καλύτερα, χωρίς να έχουμε ανάγκη ινστιτούτα ομορφιάς. Δυστυχώς όμως πρέπει να προσπαθήσουμε για να έχουμε ένα τέλειο δέρμα. Ευτυχώς μπορούμε να το πετύχουμε, ανεξαρτήτως εμφάνισης, καθώς δεν είναι δύσκολο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να περιποιήστε στο σπίτι το δέρμα σας για να αποκτήσει την τέλεια εμφάνιση που θέλετε.

Αψεγάδιαστο δέρμα. Πως πρέπει να είναι?

Ας ξεκινήσουμε αναλύοντας τι πραγματικά σημαίνει το αψεγάδιαστο δέρμα. Όλοι γνωρίζουμε ότι μερικές φορές η δουλειά ενός γραφίστα έχει άσχημα αποτελέσματα και σίγουρα δεν θέλουμε να έχουμε ένα αφύσικο πρόσωπο. Θέλουμε να έχουμε εντυπωσιακό δέρμα αλλά και να φαίνεται φυσικό, γι’ αυτό το λόγο επιδιώκουμε: λείο δέρμα χωρίς σημάδια. Ο δρόμος που σας οδηγεί εκεί δεν είναι ομαλός και εύκολος, απαιτεί θυσίες, οπότε καλό είναι να ξεκινήσετε από τώρα. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν θα αποκτήσετε μια τέλεια επιδερμίδα, σαν ψεύτικη, με ένα μόνο κλικ στην πραγματική ζωή – θα χρειαστεί συχνότητα και δέσμευση.

7 τρόποι για να αποκτήσετε τέλειο δέρμα!

1) Η υγιεινή διατροφή είναι μια καλή αρχή

Είναι αδύνατον να φαίνεστε καλά όταν στο σώμα λείπουν θρεπτικά συστατικά. Μια ισορροπημένη υγιεινή διατροφή πλούσια στα παρακάτω συστατικά είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της εμφάνισης.

  • EFA, ή πιο απλά απαραίτητα λιπαρά οξέα (ωμέγα)
  • βιταμίνες A, C, E, K, D, βιταμίνες Β
  • ανόργανα άλατα: ψευδάργυρος, πυρίτιο, ασβέστιο, κάλιο, σίδηρος, ιώδιο.

2) Διπλή ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι ένα ακόμα βασικό στοιχείο. Η διπλή ενυδάτωση σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε ενυδατικές κρέμες ημέρας/νύχτας, όπως επίσης και να ενυδατώνετε το σώμα σας ξεκινώντας από το εσωτερικό στην καθημερινότητά σας. Η κατανάλωση, το ελάχιστο, 1,5 λίτρου νερού κάθε μέρα ενισχύει εντατικά την εμφάνιση του δέρματος!

3) Έλαια για περιποίηση προσώπου

Τα έλαια κατέχουν εξίσου πολύ σημαντική θέση στην καθημερινή περιποίηση. Γιατί να τα χρησιμοποιήσετε; Επειδή τα έλαια είναι φυσικά ενυδατικά, είναι ουσίες που αποτρέπουν την απώλεια νερού από το δέρμα. Μερικά από αυτά έχουν επιπλέον οφέλη, όπως π.χ. αντιβακτηριακή δράση, αντηλιακή προστασία, καταπραΰνουν ερεθισμούς, ενισχύουν την ελαστικότητα και διαθέτουν αντιγηραντική δράση. Το αργανέλαιο, το αμυγδαλέλαιο και το έλαιο χοχόμπα είναι τα κορυφαία σε πωλήσεις. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αντί ενυδατικής κρέμας, να τα προσθέσετε σε χειροποίητες μάσκες ή να τα χρησιμοποιήσετε για καθαρισμό (OCM), αφού ανακατέψετε το λάδι της επιλογής σας με καστορέλαιο.

4) Στρατός ισχυρών αντιοξειδωτικών

Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που χρειάζεται το δέρμα μας, γιατί είναι τα συστατικά που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες ευθύνονται για το οξειδωτικό στρες και την ταχύτερη γήρανση του δέρματος. Δεν θα αποκτήσετε αψεγάδιαστο δέρμα χωρίς αυτά. Τα καλύτερα αντιοξειδωτικά περιλαμβάνουν: βιταμίνη C, φλαβονοειδή, βιταμίνη Ε, λυκοπένιο, β-καροτένιο, συνένζυμο Q10 κ.α.

5) Ο ήρωας της λείανσης του δέρματος: σκραμπ

Το σκραμπ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε αψεγάδιαστο, λείο και τέλειο δέρμα. Εάν δεν αξιοποιείτε ήδη αυτά που σας προσφέρει αυτό το απλό προϊόν, πρέπει να το ενσωματώσετε άμεσα στην περιποίηση του δέρματος σας – κάντε σκραμπ μία ή δύο φορές τη βδομάδα και θα δείτε τη διαφορά. Επιλέξτε είτε ένα φυσικό σκραμπ με λειαντικά συστατικά, είτε ένα σκραμπ με ένζυμα, βασισμένο για παράδειγμα σε οξέα AHA. Ανεξάρτητα τον τύπο του, το σκραμπ επιταχύνει πάντα τη φυσική απολέπιση του δέρματος, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα. Συνεπώς η επιδερμίδα γίνεται πιο λεία, ενώ η ξηρότητα και τα σημάδια φεύγουν και οι ρυτίδες μειώνονται. Τα σκραμπ ενεργοποιούν παράλληλα την κυκλοφορία του αίματος και τη διαδικασία ανανέωσης των φυσικών κυττάρων, το οποίο είναι ένας απλός τρόπος να πλησιάσετε περισσότερο στο αψεγάδιαστο δέρμα.

6) Σέρουμ ρετινόλης ή βιταμίνης C

Μην ξεχνάτε ποτέ ότι η χρήση σέρουμ – πολύ συμπυκνωμένου προϊόντος – είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε το δέρμα. Εάν αναρωτιέστε με ποιον τρόπο θα αποκτήσετε αψεγάδιαστο πρόσωπο, δοκιμάστε ένα σέρουμ με βιταμίνη C ή ρετινόλης – και τα δύο συστατικά έχουν εξαιρετικές ιδιότητες, καθώς μειώνουν τα σημάδια και χαρίζουν ομοιόμορφο τόνο. Η βιταμίνη Α είναι ελαφρώς ισχυρότερη, έχει απολεπιστική δράση, ενώ καταπολεμά και τις λεπτές ρυτίδες. Το ασκορβικό οξύ, από την άλλη πλευρά, προτείνεται σε νεότερες ηλικίες που δεν έχουν ανάγκη εντατική θεραπεία.

7) Κόλπα μακιγιάζ για αψεγάδιαστο δέρμα

Το αψεγάδιαστο δέρμα δεν χρειάζεται να είναι αποτέλεσμα της ρουτίνας περιποίησης. Εάν δεν θέλετε να βελτιώσετε την υγεία του δέρματος σας ή δεν έχετε αρκετό χρόνο γι’ αυτό, μπορείτε να κρύψετε τα σημάδια.  Μην ξεχνάτε όμως ότι πρόκειται για μια προσωρινή λύση. Πώς να αποκτήσετε αψεγάδιαστο δέρμα με μακιγιάζ;

  • Καθαρίστε το πρόσωπό σας και προσθέστε λάμψη, χρησιμοποιώντας ως βάση μακιγιάζ κάποιο λαδάκι.
  • Επιλέξτε μια βάση πλήρους κάλυψης και χρησιμοποιήστε τη με μέτρο.
  • Μην τοποθετήσετε το προϊόν με τα δάχτυλα, αλλά χρησιμοποιήστε ένα επίπεδο πινέλο.
  • Χρησιμοποιήστε μια ανοιχτόχρωμη βάση στη συνέχεια, για να κάνετε το δέρμα να φαίνεται νεότερο.
  • Χρησιμοποιήστε ένα κονσίλερ για να κρύψετε τις μικρές ατέλειες.
  • Τέλος, χρησιμοποιήστε μια ματ πούδρα λάμψης σε ελεύθερη μορφή.