Τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος κατά της ρύπανσης είναι απαραίτητα! Ποια είναι και πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε;

Νέφος – πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο για την υγεία μας, καθώς είναι ένας συνδυασμός σκόνης και καπνού στον αέρα. Το εισπνέουμε καθημερινά και με αυτόν τον τρόπο οι τοξίνες βρίσκουν έναν εύκολο τρόπο πρόσβασης στους πνεύμονες μας, όπου αλλοιώνουν σιγά σιγά το σώμα μας. Οι πνεύμονες μας όμως δεν είναι τα μόνα όργανα που υποφέρουν από την έκθεση στην αστική ρύπανση, αφού οι τοξίνες συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος και προκαλούν πολλά προβλήματα.

Η ρύπανση που μολύνει τον αέρα αποτελείται από μικρά σωματίδια, τα οποία διεισδύουν εύκολα στο δέρμα, φτάνοντας στα βαθύτερα στρώματα. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε πρόωρη γήρναση του δέρματος. Επιπλέον το νέφος είναι υπεύθυνο για την πρόκληση οξειδωτικού στρες. Άρα, σύμφωνα με τα παραπάνω, η χρήση προϊόντων περιποίησης δέρματος κατά της ρύπανσης είναι απαραίτητη! Μπορούν να σώσουν το δέρμα σας από την καταστροφή. Συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο για να μάθετε τι είναι τα καλλυντικά κατά της ρύπανσης και ποιες ουσίες χρησιμοποιούνται σε αυτά, έτσι ώστε να καταπολεμούν αποτελεσματικά την αιθαλομίχλη.

Γιατί πρέπει να προστατεύσετε το δέρμα σας από το νέφος;

Τα μικροσκοπικά σωματίδια του νέφους είναι επικίνδυνη μορφή σκόνης που επηρεάζει αρνητικά το δέρμα. Ο συνδυασμός των χημικών συστατικών, όπως τα οξείδια του αζώτου, του άνθρακα και του θείου και οι πολυκυκλικοί υδρογονάνθρακες προκαλούν καρκίνο και αυξάνουν τη συχνότητα των μεταλλάξεων στα κύτταρα. Άρα, η αστική ρύπανση βλάπτει το σώμα και το δέρμα μας, ενώ οι συνέπειες είναι σοβαρές.

Όσον αφορά το δέρμα, η αιθαλομίχλη επιδεινώνει το προστατευτικό στρώμα του δέρματος, συνεπώς το καθιστά πιο ευαίσθητο, με τάση σε ερεθισμούς. Αυτό με τη σειρά του έχει ως αποτέλεσμα ένα δέρμα με προβλήματα αντιμετώπισης δυσμενών καιρικών συνθηκών (ξηρός αέρας, παγωνιά, ισχυρός άνεμος και ήλιος). Ανακεφαλειώνοντας, το διαταραγμένο προστατευτικό στρώμα μειώνει τη φυσική ικανότητα του δέρματος για αναζωογονητικές διαδικασίες.

Οι ελεύθερες ρίζες, ο καπνός των τσιγάρων και οι καπνοί από εξατμίσεις, είναι παράγοντες που επιβαρύνουν το ήδη κατεστραμμένο δέρμα. Γι’ αυτό το λόγο, η χρήση προϊόντων περιποίησης κατά της ρύπανσης είναι τόσο σημαντική.

Πώς να προστατεύσετε το δέρμα από το νέφος;

Ευτυχώς για εμάς υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προστατεύσετε το δέρμα σας από την αστική ρύπανση. Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε το δέρμα σας από τις αντίξοες συνθήκες διαβίωσης μιας μεγαλούπολης.

  • Χρήση προϊόντων περιποίησης του δέρματος κατά της ρύπανσης.
  • Προσπαθήστε να μην μένετε για πολύ ώρα έξω το χειμώνα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι εντελώς καθαρό και μην περιμένετε μέχρι το βράδυ, αφαιρέστε το μακιγιάζ και το νέφος που έχουν συσσωρευτεί στο πρόσωπό σας μόλις γυρίσετε σπίτι από τη δουλειά.
  • Να χρησιμοποιείτε ένα σέρουμ προσώπου στην καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης. Ελέγξτε εάν το προϊόν μπορεί να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες και να αποτρέψει το οξειδωτικό στρες (π.χ. σέρουμ προσώπου με βιταμίνη C).

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός καλού προϊόντος περιποίησης της επιδερμίδας κατά της ρύπανσης;

Όταν αναζητάτε ένα προϊόν κατά της ρύπανσης, πρέπει να βρείτε ένα πιστοποιημένο για την αποτελεσματικότητά του κατά του νέφους. Αυτό σημαίνει ότι το καλλυντικό έχει υποβληθεί σε κλινικές δοκιμές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τέτοιου τύπου προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, οφείλουν τη λειτουργία τους σε ουσίες γνωστές για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητές τους, καθώς είναι ικανές να προσελκύσουν και στη συνέχεια να απομακρύνουν τις τοξίνες από το σώμα μας. Συνεπώς, ένα προϊόν περιποίησης κατά των ρύπων, είναι ένας συνδυασμός ουσιών που συνεργάζονται, με στόχο να σας παρέχουν ισχυρότερα αποτελέσματα, απ’ όσο θα σας παρείχαν εάν τα χρησιμοποιούσατε ξεχωριστά.

Πώς να εντοπίσετε συστατικά κατά της ρύπανσης στις κρέμες προσώπου;

Δεν θα βρείτε το σωστό προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας, εκτός και εάν ξέρετε ήδη από ποια συστατικά θα έπρεπε να είναι κατασκευασμένο. Είναι πιθανό η κρέμα προσώπου που χρησιμοποιείτε ήδη να σας προσφέρει τις ουσίες που έχετε ανάγκη, άρα δεν χρειάζεται να την πετάξετε ή να αναζητήσετε κάποια άλλη. Το πρώτο αποτελεσματικό δίδυμο που καταπολεμά το νέφος είναι η σχιζάνδρα και το μορίνγκα. Αν και το καθένα ξεχωριστά προσφέρει προστασία κατά της ρύπανσης, είναι πιο ισχυρά όταν συνδυάζονται. Η δεύτερη ουσία που μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις δυσμενείς συνθήκες της αστικής ρύπανσης είναι η βιταμίνη C. Αυτό το θρεπτικό συστατικό είναι γνωστό για την ισχυρή προστασία που προσφέρει από τις τοξίνες. Εκτός από αυτό, η βιταμίνη C είναι καλλωπιστική, επουλώνει και χαρίζει ανθεκτικότητα στο δέρμα. Μπορείτε να συνδυάσετε τη βιταμίνη C με εκχύλισμα λευκού τσαγιού, το οποίο καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Μια άλλη ουσία που προστατεύει από την αστική ρύπανση είναι η χιτοζάνη – πρόκειται για πολυσακχαρίτη και είναι παρόμοιο με τη βιταμίνη C, καθώς δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα στην επιφάνεια του δέρματος. Εάν είστε λάτρεις της φυσικής περιποίησης, μπορείτε να επιλέξετε φυσικά έλαια καλλωπισμού, συμβατά πάντα με τον τύπο του δέρματός σας, για παράδειγμα το αργανέλαιο είναι ένα λάδι που ταιριάζει στους περισσότερους τύπους δέρματος. Τέλος, τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας κατά της ρύπανσης, συχνά περιέχουν εκχυλίσματα φυκιών (λειτουργούν σαν αποτοξίνωση για το δέρμα), κάρβουνο και προβιοτικό νερό, τα οποία καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα