Το Α και το Ω στην περιποίηση της ώριμης επιδερμίδας

Η ώριμη επιδερμίδα απαιτεί σεβασμό από εμάς και να την αντιμετωπίζουμε με προσοχή. Το ώριμο δέρμα έχει ανάγκη από ουσίες γνωστές για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών – μόλις αρχίσετε να τις χρησιμοποιείτε, τότε θα ξεκινήσει και ο αγώνας για ένα νεανικό και όμορφο δέρμα. Θα θέλατε να διατηρήσετε το νεανικό δέρμα για περισσότερο; Μάθετε ποια τρία συστατικά πρέπει να υιοθετήσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα ομορφιάς. Εδώ θα βρείτε το Α και το Ω για το όμορφο και νεανικό δέρμα.

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΤΟΥ ΟΜΟΡΦΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Α όπως Αντιοξειδωτικά, Αντιγήρανση και Βιταμίνη Α

Η περιποίηση της ώριμης επιδερμίδας εξαρτάται από τη λήψη αποφασιστικών μέτρων που δεν θα αποτρέπουν μόνο τις ρυτίδες, τα σημάδια και την αφυδάτωση, αλλά παράλληλα θα προστατεύουν από τις δυσμενείς επιπτώσεις των εξωτερικών παραγόντων, όπως είναι το οξειδωτικό στρες, οι τοξίνες και το νέφος. Επιπλέον η περιποίηση της ώριμης επιδερμίδας θα πρέπει να εστιάσει στην μείωση των ήδη υπάρχοντων ρυτίδων. Οι λεπτές γραμμές μπορούν να εξαφανιστούν χάρη στη βιταμίνη Α, η οποία είναι γνωστή και ως ρετινόλη. Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας λαμβάνει την ημερήσια δόση βιταμίνης Α που θα είναι 100% γνήσια ρετινόλη και όχι παράγωγά αυτής (ρετινοειδή), ενώ πρέπει να την τοποθετείτε πριν τον ύπνο. Όσον αφορά την πρωινή περιποίηση, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας (τουλάχιστον SPF 30). Που βρίσκονται τα αντιοξειδωτικά; Προσπαθήστε να βρείτε κρέμες προσώπου ή σέρουμ με λευκό τσάι ή αργανέλαιο. Η καθημερινή τους χρήση για την περιποίηση του ώριμου δέρματος θα σας αποζημιώσει.

Βιταμίνες της Β-ομάδας

Πολλές φορές δεν δίνουμε αρκετή σημασία στις βιταμίνες της ομάδας Β, καθώς δεν τις καταναλώνουμε σε επαρκείς ποσότητες. Ωστόσο, όπως έχει αποδειχθεί, οι βιταμίνες της ομάδας Β αποτελούν τον πυρήνα της αποτελεσματικής περιποίησης του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης και της ώριμης επιδερμίδας. Γιατί είναι τόσο σημαντικές; Για παράδειγμα, εκτός του ότι είναι ευεργετικές για το δέρμα, έχουν θετική επιρροή στα μαλλιά και στα νύχια. Άρα εάν έχετε παρατηρήσει ότι οι βλεφαρίδες σας είναι πιο αδύναμες, ή τα νύχια σας σπάνε και το πρόσωπό σας φαίνεται κουρασμένο (είναι θαμπό, άτονο και χωρίς ελαστικότητα), όλα αυτά είναι σημάδια ότι το σώμα σας δεν έχει αρκετές βιταμίνες της Β ομάδας. Πρέπει να τις εισάγετε στην καθημερινότητά σας και στο σώμα σας, είτε μέσω των κατάλληλων τροφίμων ή με τα σωστά καλλυντικά. Μια ώριμη επιδερμίδα έχει ανάγκη σχεδόν κάθε βιταμίνη που ανήκει στην ομάδα Β, επομένως βεβαιωθείτε ότι παρέχετε στο δέρμα θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, παντοθενικό οξύ, πυριδοξίνη, βιοτίνη και φολικό οξύ. Όλα αυτά τα οξέα καθυστερουν τη γήρανση του δέρματος και επηρεάζουν θετικά την εμφάνισή σας.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό, γνωστή και ως βιταμίνη της νεότητας. Ξέρει πώς να περιποιείται το δέρμα σε όλες τις ηλικίες του. Όμως, όσον αφορά μια ώριμη επιδερμίδα, η βιταμίνη C θα της χαρίσει λάμψη – αυτή η βιταμίνη αντιμετωπίζει όλες τις μορφές αποχρωματισμών, επομένως όλα τα σημάδια που εμφανίστηκαν στο δέρμα μετά το καλοκαίρι θα εξαφανιστούν, δεδομένου ότι θα ακολουθήσετε τη θεραπεία με βιταμίνη C. Επιπλέον, η βιταμίνη C καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, καθυστερεί τη γήρανση του δέρματος και βελτιώνει την ανθεκτικότητα. Η ακμή των ενηλίκων εξαφανίζεται, γιατί η βιταμίνη C ενδυναμώνει το δέρμα και ενισχύονται οι διαδικασίες αναζωογόνησης. Πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο υψηλής ποιότητας βιταμίνη C, διαφορετικά οξειδώνεται πριν φτάσει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Συνεπώς, εάν ψάχνετε κάποιο προϊόν περιποίησης με βιταμίνη C, ελέγξτε τη λίστα συστατικών (INCI) για 3-0-Αιθυλο-Ασκορβικό Οξύ, καθώς αυτή είναι η καλύτερη μορφή 100% γνήσιας βιταμίνης C, η οποία έχει επεξεργαστεί για να προσφέρει εξελιγμένη περιποίηση του δέρματος.

Ένα καλό σέρουμ προσώπου με βιταμίνη C και ρετινόλη, το οποίο θα το τοποθετείτε πριν τον ύπνο, είναι ο καλύτερος φίλος του ώριμου δέρματος. Προσθέστε αντηλιακό στη ρουτίνα σας και να καθαρίζετε προσεκτικά το πρόσωπό σας (ιδανικά με φυσικά έλαια) και δεν θα ξαναδείξετε ποτέ κουρασμένη ή θαμπή, ενώ η ηλικία σας δεν θα φαίνεται πια!