Φυσική περιποίηση επιδερμίδας: πώς να το κάνετε;

Στις μέρες μας το “φυσικό” φαίνεται να είναι η λέξη κλειδί. Τι σημαίνει όμως αυτή η λέξη στην περιποίηση του δέρματος; Το δέρμα μας ωφελείται περισσότερο από τη φύση. Πώς να περιποιηθείτε το δέρμα σας με φυσικό τρόπο; Δείτε τον μίνι οδηγό που έφτιαξα για σας, για όλους εκείνους που δεν θέλουν να ρισκάρουν για να είναι όμορφοι.

Οι ειδικοί της περιποίησης της επιδερμίδας μας αναφέρουν ότι τα φυσικά καλλυντικά είναι τα πιο υγιεινά και τα πιο φιλικά για το δέρμα, αλλά ακόμα δεν είμαστε σίγουροι τι σημαίνει αυτή η φυσικότητα. Σημαίνει ότι για τη φυσική περιποίηση του δέρματος πρέπει να μην χρησιμοποιούμε προϊόντα ή να χρησιμοποιούμε μόνο αυτά με την ετικέτα eco-friendly; Τέλος πια στους μύθους, θα σας εξηγήσω τι περιλαμβάνεται στη φροντίδα του δέρματος με φυσικά προϊόντα και πως να το κάνετε. Εάν σας ενδιαφέρει αυτό το θέμα και θέλετε να αλλάξετε τις συνήθειές σας, συνεχίστε να διαβάζετε τις οδηγίες που έχω συγκεντρώσει για τους λάτρεις της φύσης και αρχίστε να περιποιείστε το δέρμα σας με το σωστό τρόπο!

Φυσική περιποίηση της επιδερμίδας. Ποια είναι η διαδικασία;

Χρησιμοποιήστε όλα αυτά που μας προσφέρει η φύση. Θα σας προσφέρει η φύση ένα εξελιγμένο σύμπλεγμα ανόρθωσης προσώπου, όπως οι σύγχρονες θεραπείες; Φυσικά και όχι. Η φύση μας παρέχει έλαια, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, εκχυλίσματα φυτών, λουλούδια και βότανα – όλα αξίζνουν να είναι στην περιποίηση του δέρματός σας. Μόλις τα προσθέσετε, μπορείτε να ονομάσετε την περιποίησή σας φυσική.

Η φυσική φροντίδα βασίζεται σε συστατικά που προέρχονται από τη φύση. Αντί για χημικά, παραβένες και όλες τις χημικές ουσίες που έχει κατασκευάσει ο άνθρωπος, θα χρησιμοποιείτε θρεπτικά, ενυδατικά και προστατευτικά συστατικά από τη μητέρα φύση, που φυτρώνουν σε λιβάδια, στο δάσος ή σε ένα χωράφι.

Φυσική περιποίηση της επιδερμίδας. Από που να ξεκινήσω?

Πρώτον και κύριον: τα σωστά προϊόντα. Καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό, κατά πόσο η περιποίηση του δέρματός σας είναι φυσική ή όχι. Ρίξτε μια ματιά στα συστατικά και επιλέξτε προϊόντα χωρίς παραβένες, σιλικόνες, παράγωγα λαδιών και συνθετικά. Κάθε τεχνητή ουσία είναι βλαβερή για το δέρμα. Οι περισσότεροι ερεθισμοί και τα προβλήματα, όπως η ακμή ή τα σπυράκια, προκαλούνται από τη χρήση λανθασμένων προϊόντων, τα οποία είναι γεμάτα με χημικές ουσίες που φράζουν τους πόρους του δέρματος.

Όταν ψωνίζετε, επιλέξτε προϊόντα περιποίησης με 90% φυσική σύνθεση, αποτελούμενη από ουσίες, όπως φυτικά έλαια, υδρολύματα, αιθέρια έλαια, εκχυλίσματα φυτών ή ουσίες όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη Ε, ρετινόλη, συνένζυμο Q10 (υπάρχουν ήδη στο σώμα μας).

Μην ξεχνάτε: να χρησιμοποιείτε μόνο τον απαραίτητο αριθμό προϊόντων και μειώστε τις θεραπείες περιποίησης του δέρματος. Η χρήση πολλών καλλυντικών δεν σημαίνει και καλύτερα αποτελέσματα. Μερικές φορές το λιγότερο είναι καλύτερο, καθώς με αυτόν τον τρόπο δεν διαταράσσετε τις φυσικές διαδικασίες αναζωογόνησης του δέρματος. Πρέπει να επιτρέψουμε στο δέρμα μας να ανακτήσει τη φυσική του ομορφιά, αντί να το καλύπτουμε με δεκάδες καλλυντικά.

Ωστόσο η περιποίηση του δέρματος δεν είναι αρκετή!

Πριν συζητήσουμε για την περιποίηση του δέρματος – δεν έχει σημασία αν είναι με φυσικό τρόπο ή όχι – πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο τρόπος ζωής μας επηρεάζει το δέρμα άμεσα. Εάν έχετε ανθυγιεινή διατροφή, δεν ενυδατώνετε το σώμα σας και δεν προστατεύετε το δέρμα από τον ήλιο και τη ρύπανση, σε αυτήν την περίπτωση, ακόμη και τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης δεν θα σας βοηθήσουν. Ας ακολουθήσουμε μια ολιστική προσέγγιση, φροντίζοντας το δέρμα από το εσωτερικό του, προσφέροντάς του υγιεινό φαγητό και συμπληρώματα.

Μερικοί κανόνες που πρέπει να γνωρίζετε και να ακολουθείτε:

  • να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε EFA (ωμέγα οξέα).
  • να τρώτε πολλά λαχανικά, φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως.
  • να παίρνετε συμπληρώματα βιταμίνης Β και μετάλλων, όπως ο ψευδάργυρος και το πυρίτιο.
  • να προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο, χρησιμοποιώντας φίλτρο UV και φυσικά έλαια.