Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα σέρουμ προσώπου

Το σέρουμ προσώπου είναι ένα προϊόν περιποίησης του δέρματος που έχει σχεδιαστεί για συγκεκριμένες λειτουργίες. Το χρειαζόμαστε όταν το το δέρμα μας έχει ανάγκη από εντατική και επαγγελματική θεραπεία. Τι είναι το σέρουμ προσώπου; Πότε πρέπει να το χρησιμοποιήσετε;

Δεν πάει και πολύς καιρός που ένα σέρουμ μπορούσε κανείς να βρει μόνο σε ινστιτούτα αισθητικής και το χρησιμοποιούσαν είτε για εντατικές αναζωογονητικές θεραπείες, είτε για καλλυντικές διαδικασίες, με στόχο την επίλυση συγκεκριμένων δερματικών προβλημάτων. Χάρη στην εύκολη πρόσβαση, σήμερα η ακμή, οι αποχρωματισμοί και οι ρυτίδες μπορούν να καταπολεμηθούν στο σπίτι. Ωστόσο, πριν καλωσορίσετε το σέρουμ προσώπου στην καθημερινή σας ρουτίνα ομορφιάς, θα πρέπει να μάθετε μερικά βασικά στοιχεία γι’ αυτό.

Σέρουμ προσώπου: Προϊόν για συγκεκριμένες λειτουργίες

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι το σέρουμ προσώπου δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ενυδατική κρέμα σε υγρή μορφή. Δυστυχώς όμως αυτοί οι άνθρωποι απέχουν χιλιόμετρα από την αλήθεια! Τι είναι το σέρουμ προσώπου; Τι το καθιστά διαφορετικό από άλλα προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας;

ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ;

Μια σταγόνα σέρουμ προσώπου κρύβει περισσότερα θρεπτικά συστατικά απ’ όσο μια συνηθισμένη δοσολογία μιας κρέμας προσώπου.

Ένα καλό σέρουμ προσώπου είναι ένα προϊόν περιποίησης που περιέχει δραστικές ουσίες, γνωστές για τα εντατικά αποτελέσματα που προσφέρουν, την υψηλή τους συγκέντρωση, ενώ είναι πιο αποτελεσματικές στη διατήρηση ενός όμορφου και νεανικού δέρματος. Για παράδειγμα, ένα φυσικό σέρουμ αποτελείται από εκχυλίσματα φυτών, βιταμίνες και έλαια. Με απλά λόγια, ένα φυσικό σέρουμ προσφέρει στο δέρμα όλα αυτά που χρειάζεται, συμπυκνωμένα σε μια φόρμουλα, έτσι ώστε να είναι σε θέση το δέρμα να πραγματοποιήσει τις διαδικασίες αναζωογόνησης και επανόρθωσης. Επίσης, αυτού του τύπου οι ουσίες είναι υπεύθυνες για την καθυστέρηση της γήρανσης. Κάθε σταγόνα σέρουμ προσώπου μπορεί να εισχωρήσει άμεσα στο δέρμα, βοηθώντας στις λειτουργίες του, όπου χρειάζεται περισσότερο – δηλαδή στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Αυτή είναι και η βασική διαφορά του από μια συνηθισμένη κρέμα προσώπου, της οποίας η φόρμουλα δεν απορροφάται από το δέρμα και δεν εισχωρεί τόσο βαθιά. Μια κρέμα προσώπου επομένως εστιάζει στη βελτίωση του επιφανειακού στρώματος του δέρματος.

Τι να επιλέξω: Σέρουμ προσώπου ή κρέμα;

Δεδομένου ότι η κρέμα προσώπου είναι πιο πηκτή, σε πολλούς φαίνεται ότι, γι’ αυτό το λόγο, έχει μια πιο πλούσια φόρμουλα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι, μια δοσολογία κρέμας προσώπου περιέχει πολύ λιγότερα θρεπτικά συστατικά, σε σύγκριση με μια μόλις σταγόνα συμπυκνωμένου σέρουμ. Πιο συγκεκριμένα, μια συνηθισμένη κρέμα προσώπου δεν είναι τόσο πλούσια σε συστατικά βελτίωσης του δέρματος, όσο είναι ένα σέρουμ, συνεπώς η κρέμα προσώπου είναι καταλληλότερη για καθημερινή περιποίηση. Σύμφωνα με τα παραπάνω, μην περιμένετε μια κρέμα να επιδιορθώσει σοβαρότερα δερματικά προβλήματα, ούτε να σας προσφέρει γρήγορα αποτελέσματα, διότι αυτή είναι η κύρια λειτουργία ενός σέρουμ προσώπου, το οποίο πρέπει να ταιριάζει με το δέρμα και να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες χρήσης της εταιρείας.

Άρα, εάν επιθμείτε να βελτιώσετε γρήγορα και αποτελεσματικά το δέρμα σας με ένα προϊόν που εστιάζει στην αντιμετώπιση ενός συγκεκριμένου δερματικού προβλήματος, το καλύτερο θα ήταν να αναζητήσετε ένα επαγγελματικό προϊόν. Μόνο το σέρουμ σας προσφέρει εντατική φροντίδα, με ισχυρή δράση, για να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε την ακμή, τους αποχρωματισμούς, να ενισχύσετε τα σπασμένα τριχοειδή αγγεία και να αναζωογονήσετε το δέρμα εξαφανίζοντας τα σημάδια γήρανσης, όπως τις ρυτίδες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ!

Μην αντικαθιστάτε την κρέμα προσώπου με σέρουμ, καθώς τα αποτελέσματα των δύο προϊόντων είναι διαφορετικά. Το σέρουμ επηρεάζει τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, ενώ η κρέμα προσώπου απευθύνεται στην επιφάνεια του δέρματος. Εάν θέλετε να επιτύχετε ικανοποιητικά αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε ένα σέρουμ για το δέρμα σας και μόλις απορροφηθεί εντελώς τοποθετήστε μια κρέμα προσώπου για να αποφύγετε την απώλεια ενυδάτωσης.

Πώς να χρησιμοποιείτε ένα σέρουμ για την περιποίηση του δέρματος;

Όταν αποφασίσετε να εμπλουτίσετε τη ρουτίνα ομορφιάς με ένα σέρουμ προσώπου, πρέπει να ξέρετε πως να το χρησιμοποιείτε σωστά. Αυτόν τον τύπο καλλυντικών μπορείτε να τον ενσωματώσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης για τους παρακάτω λόγους.

  • Ως προσωρινή θεραπεία όταν το δέρμα σας είναι ξηρό, θαμπό και κουρασμένο.
  • Ως μια αναβάθμιση της νυχτερινής ρουτίνας ομορφιάς, για να βοηθήσετε το δέρμα να φαίνεται ξεκούραστο το πρωί.
  • Ως συμπληρωματικό στοιχείο της περιποίησης του δέρματος που προσφέρει αντιοξειδωτική δράση.
  • Ως προληπτική θεραπεία κατά της γήρανσης, με σκοπό την καθυστέρηση της εμφάνισης των σημαδιών της παρόδου των ετών.
  • Ως σταθερό στοιχείο της περιποίησης μιας ώριμης επιδερμίδας μετά τα 30.
  • Ως λύση σε δερματικά προβλήματα όπως η ακμή ή οι αποχρωματισμοί.

Ανεξάρτητα από το αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε σέρουμ προσώπου για μικρό χρονικό διάστημα ή να το εισάγετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας για πάντα, πρέπει σε κάθε περίπτωση να γνωρίζετε το σωστό τρόπο χρήσης του. Είναι ένα ελαφρύ και συμπυκνωμένο προϊόν, γι ‘αυτό χρειάζονται μόνο 2-3 σταγόνες ανά χρήση. Τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα σέρουμ στο χέρι σας και απλώστε το στο πρόσωπο, με απαλές ταμποναριστές κινήσεις με τα δάχτυλά σας. Πριν προχωρήσετε στην τοποθέτηση, καθαρίστε προσεκτικά το δέρμα σας. Μόλις το πρόσωπό σας απορροφήσει το σέρουμ εντελώς, τοποθετήστε την αγαπημένη σας κρέμα προσώπου.

Συστατικά που πρέπει να αναζητάτε σε ένα σέρουμ

Αδιαμφισβήτητα, το σέρουμ προσώπου είναι ένα καλλυντικό που η δράση και τα αποτελέσματά του καθορίζονται από τα συστατικά που περιέχει. Ποια συστατικά χρειάζεται το δέρμα σας για την αντιγηραντική πρόληψη; Ποιες ουσίες πρέπει να αναζητήσετε όταν θέλετε λαμπερό δέρμα και να καταπολεμήσετε τους αποχρωματισμούς;

Ένα σέρουμ προσώπου αντιγηραντικής πρόληψης πρέπει να περιέχει τα παρακάτω συστατικά:

  • ρετινόλη (βιταμίνη Α) που βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και αναζωογονεί
  • συνένζυμο Q10 που προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες
  • εκχύλισμα γκουαρανά που ενεργοποιεί την κυκλοφορία των μικρο-αγγείων
  • βιταμίνη Ε (γνωστή ως βιταμίνη της νεότητας) που είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό
  • εκχύλισμα τζίνσενγκ με έντονη αναζωογονητική δράση
  • εκχύλισμα βερίκοκου που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και βοηθά το δέρμα να παραμείνει νεανικό

Τα σέρουμ προσώπου για αποχρωματισμούς πρέπει να περιέχουν τα παρακάτω συστατικά:

  • βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) που είναι υπεύθυνη για τη λεύκανση του δέρματος
  • βιταμίνη Α (ρετινόλη) που αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος
  • έλαιο σπόρου σμέουρου, που προσφέρει αντηλιακή προστασία
  • οξείδιο του αργιλίου (κορούνδιο) που λειαίνει το δέρμα και αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα

Τα σέρουμ βαθιάς ενυδάτωσης πρέπει να περιέχουν τα παρακάτω συστατικά:

  • υαλουρονικό οξύ για την άμεση ενυδάτωση
  • αργινίνη, που ενισχύει το προστατευτικό στρώμα του δέρματος
  • ουρία, που κλειδώνει την ενυδάτωση του δέρματος

Τα αναζωογονητικά σέρουμ πρέπει να περιέχουν τα παρακάτω συστατικά:

  • υαλουρονικό οξύ, που είναι το πιο αποτελεσματικό από όλες τις γνωστές ουσίες για τις ενυδατικές τους ιδιότητες
  • εκχύλισμα φύλλων αλόης, που καταπραΰνει, θρέφει και αναπληρώνει το δέρμα με νερό
  • εκχύλισμα λευκού τσαγιού με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση
  • ροδόνερο που αναζωογονεί το δέρμα, με ένα ευχάριστο άρωμα
  • βιταμίνη Ε που είναι αποδεδειγμένο αντιοξειδωτικό