5 ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε το δέρμα του προσώπου σας

Κάθε τύπος δέρματος πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Υπάρχουν μερικές πρακτικές που ταιριάζουν μόνο σε έναν τύπο δέρματος, αλλά υπάρχουν και κάποιες τεχνικές περιποίησης του δέρματος που είναι κατάλληλες για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Θέλετε να έχετε αψεγάδιαστο και απαλό δέρμα; Διαβάστε παρακάτω 5 ενδιαφέρουσες πληροφορίες για να μάθετε τι έχει ανάγκη το δέρμα σας και πώς θα ικανοποιήσετε αποτελεσματικά αυτές τις ανάγκες.

Το μυστικό για όμορφη επιδερμίδα είναι απλό: πρέπει να περιποιηείστε το δέρμα σας με προϊόντα που του παρέχουν όλα όσα χρειάζεται. Αν και κάθε τύπος δέρματος έχει ανάγκη διαφορετικά θρεπτικά συστατικά, υπάρχει μια ουσία που πρέπει πάντα να διαθέτει το σώμα σας και αυτό είναι το νερό. Ξέρατε ότι υπάρχουν μερικές γενικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε όμορφο δέρμα, ανεξαρτήτου της ηλικίας σας; Διαβάστε παρακάτω για να δείτε αν τα γνωρίζετε ήδη. Χάρη σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε παράλληλα, πώς να βελτιώσετε την επιδερμίδα σας εύκολα. Θα μάθετε, σε μια στιγμή, τις ανάγκες του δέρματός σας και αυτή η γνώση σίγουρα θα σας βοηθήσει να σταματήσετε να έχετε κακές συνήθειες στην καθημερινή περιποίηση, δεδομένου ότι έχετε ήδη αναπτύξει κάποιες.

Πώς να περιποιηθείτε το δέρμα στο σπίτι;

Πιστεύετε ότι γνωρίζετε ήδη όλους τους σπιτικούς τρόπους περιποίησης και βελτίωσης του δέρματος; Γνωρίζετε όλα τα κόλπα που θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε την καλύτερη έκδοση του δέρματός σας; Συνεχίστε να διαβάζετε για να το μάθετε.

1. Πρέπει να προστατεύεστε από την υπεριώδη ακτινοβολία όλη τη διάρκεια του έτους

Αυτό είναι ένα από τα κοινά λάθη που γίνονται στην περιποίηση του δέρματος. Η σπάνια χρήση αντηλιακής προστασίας επηρεάζει αρνητικά το δέρμα. Το δέρμα πρέπει να είναι μόνιμα προστατευμένο για να αποτρέπει όλες τις αντιξοότητες που προκαλεί ο ήλιος στην επιδερμίδα μας. Όπως αποδεικνύεται από τις τελευταίες έρευνες, η ακτινοβολία UVA και UVB διαπερνά σύννεφα, ρούχα και γυαλί. Ακόμα και τον χειμώνα, ή όταν κάθεστε κάτω από μια σκιά, εκτίθεστε στο επιβλαβές φως του ήλιου. Το μόνο εμπόδιο που δεν διαπερνούν οι ακτίνες του ήλιου είναι το αντηλιακό ή ένα φυσικό καλλωπιστικό λάδι (επιλέξτε αυτό που σας προσφέρει υψηλότερη προστασία SPF).

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Ο ήλιος γερνά το δέρμα μας γρηγορότερα και συχνά προκαλούνται σοβαρά δερματολογικά προβλήματα. Δεδομένου ότι η μελανίνη απορροφά τις ακτίνες UV, μπορείτε να θεωρήσετε το μαύρισμα ως τη φυσική σας ασπίδα. Θυμηθείτε όμως ότι είτε κάνετε ηλιοθεραπεία είτε περπατάτε απλώς έξω, πρέπει πάντα να φοράτε αντηλιακό.

2. Κάθε τύπος δέρματος, ακόμη και το λιπαρό δέρμα, χρειάζεται ενυδάτωση

Όλοι οι τύποι δέρματος έχουν ανάγκη το νερό. Παρόλο που οι δερματολόγοι συνέχεια μας το υπενθυμίζουν, εμείς εξακολοθούμε να το ξεχνάμε και επιλέγουμε προϊόντα με παράγοντες που αφυδατώνουν, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τη λιπαρότητα του δέρματος. Όμως ακόμα και το δέρμα που παράγει πολύ σμήγμα χρειάζεται νερό. Μην περιμένετε να αντιμετώπισετε τη σμηγματόρροια με αυτόν τον τρόπο, αλλά να ενυδατώνετε το δέρμα σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Η ενυδάτωση είναι ο πυρήνας της περιποίησης του δέρματος. Απλώς παρατηρήστε πως αντιδρά το λιπαρό δέρμα στην έλλειψη ενυδάτωσης, παράγει ακόμα περισσότερο σμήγμα για να καλύψει την ανεπάρκεια ενυδάτωσης.

3. Η αφαίρεση του μακιγιάζ και ο καθαρισμός προσώπου είναι τα δύο βασικά στάδια στην περιποίηση του δέρματος

Κοιμάστε με φουλ μακιγιάζ; Η σκόνη, οι τοξίνες και τα υπολείμματα καλλυντικών πάνω στο δέρμα σας το μολύνουν και προκαλούν σοβαρά προβλήματα – στην πραγματικότητα αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος να φράξετε τους πόρους του δέρματος αλλά και τις εξόδους των σμηγματογόνων αδένων. Όταν αφαιρείτε το μακιγιάζ βιαστικά και λανθασμένα, δηλαδή όταν δεν βεβαιώνεστε ότι το δέρμα σας είναι απόλυτα καθαρό, εμποδίζετε τη σωστή λειτουργία του. Οι συνέπειες δεν θα σας αρέσουν καθόλου: ακμή, μαύρα στίγματα και σε ακραίες περιπτώσεις φλεγμονές.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Ο καθημερινός καθαρισμός προσώπου και το ντεμακιγιάζ είναι ο πυρήνας της αποτελεσματικής φροντίδας του δέρματος. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι εξίσου σημαντικά με την ενυδάτωση και την αντηλιακή προστασία. Όσο πιο καθαρό είναι το δέρμα, τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά μπορεί να απορροφήσει.

4. Κανένας τύπος δέρματος, ακόμα και αυτό με τάσεις ακμής, δεν πρέπει να αφυδατώνεται

Ένα άλλο σημείο που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας, είτε γυαλίζει ανεξέλεγκτα είτε ταλαιπωρείστε από ακμή, δεν πρέπει να το αφυδατώνετε. Η αφυδάτωση των σημαδιών στο πρόσωπο δεν θα βοηθήσει στο να επουλωθούν γρηγορότερα. Μάλιστα αυτός είναι ο πιο επιβλαβής τρόπος αντιμετώπισης της ακμής, η οποία, στις περισσότερες περιπτώσεις, προκαλείται από βακτήρια. Όταν αφυδατώνετε το δέρμα σας, αρχίζει να παράγει περισσότερο σμήγμα. Με αυτόν τον τρόπο παράλληλα διαταράσσετε το φυσικό προστατευτικό φράγμα του δέρματος, άρα το αφήνετε ανυπεράσπιστο εναντίον των βακτηρίων που σας προκάλεσαν την ενοχλητική ακμή. Ελπίζω τώρα να είναι σαφές ότι μια τέτοια πρακτική επιδεινώνει το δέρμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Όταν το δέρμα είναι επαρκώς ενυδατωμένο, εκτελεί τις αναζωογονητικές του λειτουργίες πιο αποτελεσματικά, καθώς αντιμετωπίζει σωστότερα την ακμή. Τέλος, η αφυδάτωση του δέρματος ενδέχεται να αφήσει σημάδια από την ακμή.

5. Τα φυσικά έλαια είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος

Μόλις καταφέρετε να ενυδατώσετε το δέρμα σας, θα πρέπει και να διατηρήσετε αυτά τα επαρκή επίπεδα ενυδάτωσης. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την περιποίηση του δέρματος με ουσίες που είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία ενός αδιαπέραστου στρώματος που αποτρέπει την απώλεια νερού. Ίσως το έχετε ακούσει περισσότερο από μια φορά, τα φυσικά έλαια είναι τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά για κάποιο λόγο εξακολουθείτε να ανησυχείτε ότι το λιπαρό σας δέρμα δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί την επιπλέον ποσότητα λαδιού; Τα έλαια είναι ενυδατικά που προσφέρουν διάφορα ωμέγα οξέα, αλλά διαφέρουν ως προς τη δομή τους. Αυτό σημαίνει ότι είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος. Επιπλέον, πολλά φυσικά έλαια, όπως είναι το λάδι ταμανού, το λάδι κάνναβης, το αργανέλαιο, είναι φτιαγμένα για τη θεραπεία και την ενυδάτωση του λιπαρού δέρματος!

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Τα φυσικά έλαια καλλωπισμού μπορούν να ανοικοδομήσουν το φυσικό φράγμα υδρο-λιπιδίων του δέρματος. Αυτό με τη σειρά του ενδυναμώνει το δέρμα και αποτρέπει την απώλεια νερού. Με σιγουριά τώρα μπορούμε να πούμε ότι όλοι οι τύποι δέρματος χρειάζονται φυσικά έλαια. Απλώς προσπαθήστε να ταιριάξετε το λάδι με την επιδερμίδα σας.